23948sdkhjf

International værktøjsmaskine-marked på vej mod en ny rekord

Når dørene slås op til EMO Hannover 2013, bliver det en branche i vækst, der samles.
EMO Hannover finder sted fra 16. til 21. september, og traditionelt er messen centrum for de fleste af verdens førende producenter af værktøjsmaskiner og komponenter.

- Industrien står over for store udfordringer på verdensplan. I alle lande er den stigende levestandard det, der øger efterspørgslen efter bedre produkter, og hertil er værktøjsmaskiner nøglen. Kulturelle mega-trends, såsom ekspande-rende infrastruktur, mobilitet, energi, ernæring og sundhed kræver, at industrien gør mere, og dermed også fremmer brugen af værktøjsmaskiner. EMO Hannover 2013 viser indkøberne fra de globale forbrugerindustrier de teknolo-gier, der kan hjælpe dem med at løse deres fremstillings-udfordringer, forklarer Christoph Miller, direktør for EMO-arrangøren VDW (den tyske sammenslut-ning for værktøjsmaskinproducenter).

Et marked i vækst
Det internationale marked for værktøjsmaskiner er næsten tredoblet i størrelse i løbet af de seneste 20 år til omkring 66 mia. euro i 2012. Siden århundred-skiftet er værktøjsmaskine-forbruget, målt i euro, steget gennemsnitligt med næsten 5 procent årligt. Analytikere forventer en yderligere svag stigning på to procent i forbruget af værktøjsmaskiner til 68 mia. euro i 2013.

Også i Danmark forventer analytikerne, at de private virksomheders investe-ringer vil stige efter deres seneste afmatning. I industrisektoren nyder maskin-industrien godt af den tilbagevendte vækst i den indenlandske efterspørgsel efter vindmøller og investerer selv i automationsløsninger og maskiner. Der er også tegn på fornyet vækst i den automative forsyningsindustri med de få, men for de europæiske bilproducenter meget vigtige virksomheder. Værktøjs-maskine-forbruget stiger tilsvarende, med 53 procent sidste år til 84 mio. euro Dette er det dobbelte af det laveste punkt i 2010.

Danmark producerer og eksporterer også værktøjsmaskiner. Alene sidste år blev der eksporteret maskiner til en samlet værdi af 50 mio. euro, en 18 pro-cents stigning. Mere end halvdelen af de danske værktøjsmaskiner går til europæiske lande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08