23948sdkhjf

Anmasi købte konkursbo: Det har de ikke fortrudt

Der er travlhed i datterselskabet Envotherm, som ser frem mod flere spændende projekter i 2024

I december 2022 var Vojens-virksomheden Envotherm nødt til at indgive egen konkursbegæring, og i januar 2023 blev aktiviteterne overtaget af Anmasi.

Det er et køb, som Anmasi på ingen måde har fortrudt, fortæller salgschef Anders Hedeby Sørensen.

- Der er nok mange, der tænker, at vi ikke har hørt fra dem siden, så det kan jo være, at det går ad helvede til. Men det gør det ikke, siger han.

Totalleverandør inden for vask og filtrering

Envotherm er specialiseret i produktion af teknologi til vandrensning, mens Anmasi producerer vaskeanlæg. Med andre ord er der en logisk sammenhæng i at rense det vand, der udledes fra vaskeprocessen.

- Det har været en fantastisk synergieffekt. Vi kan jo alt i filtrering nu. Jeg tror ikke, at der er mange firmaer, der kan sige, at de både er eksperter i vaskeanlæg og filtrering. Derfor kan vi sige til vores kunder, at hvis de skal have et stort vaskeanlæg, så kan vi også hjælpe med at få vandet rengjort, så de kan bruge det igen. Så har vi den der circle to zero, altså vi kører rundt i ring, så det vand, vi smider på vaskeanlægget, smider vi ikke ud i kloakken. Det kører vi ind i vaskeren igen, forklarer Anders Hedeby Sørensen.

- En af de kunder, vi har været engageret i i 2023, er en stor dansk virksomhed, der har mange vaskemaskiner. Der har vi lavet det setup, at der står et Envotherm-anlæg for enden af vaskeanlæggene. Så tager vi vandet fra alle deres vaske og alle deres maskiner, kører ud, renser det og kører det retur, tilføjer han.

Flere projekter

Anders Hedeby Sørensen kan generelt melde om et travlt 2023 hos Envotherm.

- Det er jo store anlæg, så det er ikke fordi, vi sælger ti ad gangen. Men vi har været så heldige, at vi i år har haft to mellemstore projekter og et megastort projekt. Og når jeg siger megastort projekt, så er det et projekt til over 600.000 euro til Tyskland, siger han.

På trods af travlheden har Envotherm fastholdt en stab på de fem medarbejdere, man overtog i forbindelse med konkursen. Men det skal man ikke lade sig narre af.

- Vi har ikke ansat flere i Envotherm, men det burde vi. Det har vi ikke gjort, fordi vi i stedet har ansat flere i vores andre selskaber. Vi har en elafdeling i Anmasi, hvor vi bygger alle elskabene til Envotherm-anlæggene. Udover det, så bliver anlæggene bygget oppe i Kjellerup af vores kollega, som vi er medejer af. Der har de ansat en masse smede. Og så samler vi anlæggene ved Anmasi i Grindsted og leverer dem til kunderne, forklarer Anders Hedeby Sørensen.

Forventer travlt 2024

Han forventer også, at travlheden kommer til at fortsætte i 2024.

- Vi glæder os faktisk, fordi vi har nogle projekter i Envotherm, som nok skal blive til noget. Vi går bare og venter, for der er nogen, der allerede har bekendtgjort, at de er klar, og de bare skal trykke på knappen. Så vi ved også godt, at når vi er færdige med at levere de tre anlæg i år, har vi nok at gå i gang med næste år, lyder det fra Anders Hedeby Sørensen.

- Vi har også allerede udviklet de første nye modeller af Envotherms inddampere til lavprismarkedet. Ikke fordi det er billigt udstyr, men vi har gjort det, at vi begyndte at producere flere ad gangen. Så i stedet for at producere en ad gangen, så producerer vi tre ad gangen. Så får vi bedre priser hos underleverandører, får lavet tingene på samme tid, og det gør, at vi kan sænke priserne væsentligt, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093