23948sdkhjf

Vestfrost lukker fabrik i Esbjerg

Hidtil har Vestfrost haft to fabrikker i Esbjerg; en på Falkevej og en på Spangsbjerg Møllevej. Nu lukker sidstnævnte. Det skriver Jydskevestkysten.

Lukningen betyder, at 17 stillinger nedlægges, mens andre medarbejdere tilbydes job på fabrikken på Falkevej.

- Det er med vemod, vi siger farvel til en vigtig del af byens industrihistorie, hvor der er fremstillet køle- og fryseudstyr siden 1965. I særdeleshed er det tungt, at 17 gode kolleger skal forlade os i forbindelse med omlægningen. Vi kan i fællesskab være stolte af den flotte historie, fabrikken på Spangsbjerg Møllevej repræsenterer, og at tidligere og nuværende medarbejdere har frembragt produkter, der gennem årene har stået i også mange danske hjem, siger administrerende direktør Lars Christensen til Jydskevestkysten.

Han forklarer, at lukningen skyldes, at Vestfrost bevæger sig mod mere komplicerede produkter, og man på fabrikken på Spangsbjerg Møllevej har produceret de ældste og mest lavteknologiske produkter, som nu udfases.

Vestfrost har rødder tilbage til 1963 og var i mange år kendt som producent af frysere og køleskabe til forbrugere. Produktionen af de gængse forbrugerprodukter blev i 2008 solgt til en tyrkisk samarbejdspartner, og i stedet har de danske fabrikker specialiseret sig i produktion af mere komplicerede produkter til det professionelle marked. Det drejer sig blandt andet om vinkøleskabe, displaykøleskabe, samt køle- og frostløsninger til medicinalbranchen.

Vestfrost har efter nedlæggelsen af den esbjergensiske fabrik cirka 200 medarbejdere i Danmark samt cirka 400 på en fabrik i Ungarn.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099