23948sdkhjf

16 nye medarbejdere: Gummiproducent køber op igen

Den vestjyske producent af løsninger i teknisk gummi, plast og skum, RG Rom Gummi, har igen været på opkøb. Denne gang udvider virksomheden sine aktiviteter i Norge og overtager den norske gummiproducent, Rub-Tech A/S.

Det er den vestjyske gummiproducents andet opkøb på bare to år og et led i Rom Gummis vækststrategi, som blandt andet indebærer investeringer i produktionskapacitet og virksomheder, der styrker Rom Gummis markedsposition. Den danske gummiproducent ønsker at udvide sine markeder og aktiviteter i Skandinavien, og anser familievirksomheden Rub-Tech som værende et perfekte match til at indfri dette.

- Overtagelsen af Rub-Tech er det perfekte match for os. Vores værdier, kompetencer og gummiløsninger supplerer hinanden på mange måder. Rub-Tech er en yderst velfungerende gummiproducent med et veletableret brand, som har været en betydende aktør på det norske marked i mere end 35 år, og har i dag 16 ansatte, udtaler RG Rom Gummi-direktør Jesper Berg Kristensen i en pressemeddelelse.

- Derfor har vi også valgt at videreføre og beholde virksomhedens nuværende navn, ledelse, produktion, øvrig administration og medarbejdere. Vores planer er at udvide deres produktionsfaciliteter i Moelv med flere maskiner, så deres produktionsmæssige kompetencer ligner dem vi har i Lemvig, fortsætter han.

Rub-Tech-direktøren, Øystein Aaberg, ser også frem til det nye samarbejde, og synes det kommer på det helt rigtige tidspunkt.

- På vegne af Rub-Tech er det også med stor glæde, at vi er blevet en del af RG Rom Gummi. Vi ser det som en kæmpe fordel at blive en del af en stor, alsidig gummiproducent, der har en stor organisation og imponerende produktion i Danmark. Vi kan efterhånden mærke, at vi på nogle punkter både organisations- og produktionsmæssigt er ved at nå en grænse for yderligere vækst af Rub-Tech, fortæller Øystein Aaberg.

Begge ser et stort potentiale

RG Rom Gummi har gennem mange år været aktive på det norske marked, hvor virksomheden blandt andet har leveret talrige gummiløsninger til den norske fiskeindustri. Og ifølge Jesper Berg Kristensen er der stadig meget mere at hente i det nordlige, ikke bare til fiskeindustrien, men også industrier som offshore, maskinindustri og olie/gas.

- Vi ved, at der er et stort potentiale for vores gummiløsninger på det norske marked, især til de industrier som vi ikke har fokuseret salgsmæssigt på endnu. De industrier har Rub-Tech produceret og leveret til gennem mange år, og netop det kendskab til det norske marked kombineret med deres og vores produktionsfaciliteter giver os de perfekte vækstmuligheder, fortæller Jesper Berg Kristensen.

Øystein Aaberg er heller ikke i tvivl om, at potentialet for vækst og udvidelse af Rub-Techs forretningsområder i Norge er store. Han er sikker på, at adgang til RG Rom Gummis produktions- og administrationsmæssige kompetencer, kombineret med Rub-Techs viden om det norske marked, giver rigtig gode forudsætninger for vækst.

Flere kompetencer giver nye muligheder

De to gummiproducenter har begge specialiseret sig i varmvulkanisering af gummi på komponenter i aluminium, metal eller stål, hvor deres gummiløsninger opnår god holdbarhed og slidstyrke.

Udover varmvulkanisering har den vestjyske gummiproducent også specialiseret sig i gummistøbning, hvor virksomheden de seneste år har investeret massivt i nye teknologier og fremstillingsmetoder indenfor dette felt. I sommeren 2021 opkøbte virksomheden Olet Industrigummi og fik dermed sprøjtestøbning af gummi som en af deres in-house kompetencer. Og netop den in-house kompetence er en af dem Øystein Aaberg ser meget frem til at kunne gøre brug af.

- Sprøjtestøbning er ideel til fremstilling af store serier, hvor kravene til kvalitet og ensartethed er ekstra store - dette kan for eksempel være gummiløsninger til fødevareindustrien eller højteknologisk produktion. Den kompetence har vi manglet og har af den årsag været nødsaget til at melde pas på forespørgsler af støbte gummiløsninger. Ved at få adgang til sprøjtestøbning åbner vi op for nye forretningsområder i Norge, som vi førhen ikke har været konkurrencedygtige på, afslutter han.

Udover sprøjtestøbning fremhæver Jesper Berg Kristensen også, at RG Rom Gummis kompetencer indenfor CNC-bearbejdning bliver en betydelig døråbner for Rub-Techs nye forretningsområder i Norge.

- Vores store CNC-maskinværksted er ret unikt, og ikke noget man ser hos andre gummiproducenter. Det at vi selv kan fremstille støbeforme har betydet, at vores kunder kan få en støbeform hurtigere og billigere, end hvis vi skulle have haft den leveret fra en leverandør. Derudover kan vi med vores CNC-drejecentre bearbejde varmvulkaniserede gummiløsninger, hvilket for eksempel er ideelt til valser, tromler, trækvalser eller ruller i gummi, afslutter Jesper Berg Kristensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094