23948sdkhjf

Maskinbygger til fiskeindustri er gået konkurs

Kurator ser gode muligheder for at sælge Norbech videre

Indtil sidste år gik det egentlig fint for den nordjyske maskinbygger Norbech i Svenstrup. Virksomheden præsterede år efter år et millionoverskud. Men mandag måtte firmaet med 30 ansatte træde i konkursbehandling. Firmaet var insolvent.

Norbech har produceret maskiner især til lakseindustrien, og det er blandt andet en presset lakseindustri, som er baggrunden for konkursen. Det fortæller kurator Jens Højmark fra advokatselskabet HjulmandKaptain.

- Vi har også konstateret, at virksomheden havde investeret i at udvikle maskiner til rejeindustrien. Det havde man desværre ikke det store held med, siger Jens Højmark.

Det er baggrunden for, at passiverne nu overstiger aktiverne i firmaet.

Kontakt til flere firmaer

Selv om konkursbehandlingen først startede i mandags, så har Jens Højmark allerede kontakt til flere virksomheder, der er interesserede i en overtagelse.

- Vi er allerede i dialog med 5-10 virksomheder, så jeg ser gode muligheder for en virksomhedsoverdragelse, siger han.

Norbech har i en årrække fremstillet en lang række maskiner til lakseindustrien. Det store udvalg af maskiner kan være attraktiv for en køber.

Norbech opnåede et resultat efter skat på 1,9 mio. kr. i 2022, og i regnskabet for 2022 giver ledelsen udtryk for optimisme for 2023.

"Der er i indgangen af regnskabsåret 2023 en solid tilbudsmase og med den nye organisation på plads, ny rebranding og styrkede kompetencer, ser ledelsen positivt på det kommende års drift og afledte indtjening heraf," står der i regnskabet.

Sådan skulle det imidlertid ikke gå. Kurator søger nu den bedste løsning, så virksomhedens kreditorer kan få mest mulig af deres tilgodehavender i Norbech tilbage.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095