23948sdkhjf

Topsoe får trecifret millionbeløb til midtjysk fabrik

EU’s Innovationsfond har tildelt Topsoe 94 mio. euro – 701 mio. kr. – til byggeriet af koncernens første elektrolysefabrik i Herning. Det oplyser Topsoe i en pressemeddelelse.

Den danske teknologikoncern besluttede sig sidste år for at investere 2 mia. kr. i fabrikken, der skal producere anlæg og komponenter, som bruges til produktion af CO2-frit brint-brændsel. Fabrikken får en produktionskapacitet på 500 MW med mulighed for at udvide til 5 GW.

- Jeg er meget stolt over, at Innovationsfonden anerkender vores teknologiske lederskab og vores beslutning om at tage de første skridt for at øge den europæiske elektrolyse-produktionskapacitet. EU-finansiering er nøglen til at støtte industriens bestræbelser på at støtte den grønne brintøkonomi og bidrage til EU's 2050 klimaneutralitetsmål. Vi står over for en enorm opgave med at dekarbonisere energiintensive industrier og langdistancetransport, og hos Topsoe gør vi vores del. Denne bevilling fra EU viser, hvordan offentlige incitamenter og privat innovation kan bringe os tættere på en nul-udledning, siger Roeland Baan, CEO hos Topsoe.

Kim Hedegaard, CEO for power-to-X hos Topsoe, supplerer:

- Vi er utroligt beærede over at have fået tildelt et så prestigefyldt legat. Energiomstillingen kræver omhyggelig brug af ressourcer for at maksimere outputtet, og vores SOEC-teknologi er op til 30 procent mere effektiv end konkurrerende teknologier. Vores Herning-fabrik er forhåbentlig den første af mange, hvilket gør Topsoe i stand til at tage en ledende rolle inden for dekarbonisering af skibsfart, luftfart, stål og andre industrier. Det er et spændende skridt for Topsø, Danmark og EU.

Den nye fabrik forventes at være operationel i 2024, og den vil få cirka 200 medarbejdere.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125