23948sdkhjf

NKT skal opgradere Islands elnet

NKT har modtaget en ordre fra den islandske netoperatør Landsnet på mere end 200 km 66kV kabler til den løbende udvikling af øens elnet.

Da 100 procent af Islands elektricitet kommer fra vedvarende energikilder, og om vinteren kan det være udfordrende at sikre forsyningssikkerheden. Derfor opgraderer Landsnet øens elnet og har

Valget af kabler fra NKT afspejlede Landsnets behov for et kabel, der kunne imødekomme Islands barske installationsmiljø. NKT har en lang tradition for at levere lav- og mellemspændingskabler til det islandske marked og kender vilkårene.

- Vi er stolte af at arbejde sammen med Landsnet og støtte deres bestræbelser på at opgradere og modernisere deres net. Netoperatører og energiselskaber i hele Europa foretager store investeringer i deres net for at sikre, at de er effektive, modstandsdygtige og bedre kan understøtte den stigende efterspørgsel på elektricitet, siger Carlos Fernandez, executive vice president og head of applications i NKT, i en pressemeddelelse.

For Landsnet er det fortsatte samarbejde vigtigt for udviklingen af det nationale elnet.

- Vi har et godt forhold til NKT og kender deres kabler godt. De har forsynet os med kabler til en stor del af vores mellemspændingsnet, som har vist sig at være modstandsdygtige over for de barske forhold på Island. Hvert år arbejder vi på at opgradere og udbygge nettet. Denne ordre er endnu et skridt i den retning, som hjælper med at modernisere nettet og støtte vores slutbrugere med en mere effektiv og pålidelig elforsyning, siger Landsnets executive vice president, Nils Gústavsson.

NKT forventer at afslutte leveringen af mellemspændingskablerne i første kvartal 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109