23948sdkhjf

Brdr. Larsen automatiserer sig til vækst

Den sjællandske maskin- og metalvarefabrik har endegyldigt vendt krisen ryggen takket være effektiviseringer og et mere fokuseret salgsarbejde.
Optimismen trives i bedste velgående hos maskin- og metalvarefabrikken Brdr. Larsen Teknik ApS, som nu atter kan fremvise en sund bundlinje efter et par hårde år med underskud i 2008 og 2009.

- Vi har knækket krisen og er kommet godt ud på den anden side. I øjeblikket kører det derudad med rimeligt god fart, siger en tilfreds direktør, Mogens Holbøll, til Metal Supply.

Regnskabet for 2010 viste et beskedent overskud, som voksede sig større i 2011 for så at blive tredoblet med 2012-regnskabet. Metalvirksomheden fra Lynge i Nordsjælland er dog ikke kommet sovende til den positive drejning.

- Vi har været flittige, fået nye kunder ind og etableret et endnu bedre samarbejde med de eksisterende kunder, siger Mogens Holbøll om det udvidede fokus på salgsarbejdet.

De interne processer i virksomheden er imidlertid også blevet gennemgået minutiøst for at finde steder med plads til forbedring, og det har blandt andet ført til, at Brdr. Larsen Teknik for trekvart år siden indførte Lean på virksomheden.

- Vi er startet i den bløde ende ved eksempelvis at fokusere på de fem S’er, og vi kan mærke effekterne allerede nu. Men vi er slet ikke færdige, og der skal skrues endnu mere på processerne, så vi kan effektivisere yderligere, understreger Mogens Holbøll.

Mere effektive trods færre ansatte
Brdr. Larsen Teknik havde 23 ansatte i arbejde, før krisen for alvor fik fat og efterlod bare ni mand i virksomheden. I dag beskæftiger metalvirksomheden 14 mand, men fremstår alligevel mere effektiv end for en håndfuld år siden.

- Vi forventer at kunne håndtere den fortsatte vækst uden at skulle ansætte voldsomt mange flere medarbejdere. I stedet investerer vi i nye maskiner og processer, så vi kan leve op til kravene om både at have stor kompetence, være hurtige til omstillinger, arbejde med korte serier og sørge for hurtig levering. Det giver den øgede automatisering os muligheden for, forklarer direktøren.

Men betyder alle de her effektiviseringer så ikke, at I faktisk sløsede med produktionen, før krisen fik fat i jer?

- Nej, det kan man ikke sige, for det er nogle andre opgaver, vi laver i dag. Vi har fået nogle andre og store kunder, mens en anden stor kunde kun lægger en tiendedel af, hvad han gjorde engang. Det stiller nogle andre krav til virksomheden. Og så har vi investeret i udstyr, som kan løfte nogle mindre opgaver, som vi før havde underleverandører til at lave. Det har medført, at vi har sparet en del i transportomkostninger og været i stand til at beholde dækningsbidraget til os selv, forklarer Mogens Holbøll.

Der er dog fortsat plads til forbedringer hos Brdr. Larsen Teknik, og det er egentlig også den primære årsag til, at direktøren tillader sig at se lyst på fremtiden:

- Vi har stadig et par markante kunder, som selvfølgelig ikke skal blive mindre. Vi satser i stedet på, at vores små og mellemstore kunder kan vokse sig større – og så vil vi gerne have endnu flere af dem ind. Vi kigger fortsat på flere robotløsninger, og vores mål er, at vi i år kan levere en bundlinje på samme niveau som sidste år, fastslår Mogens Holbøll.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094