23948sdkhjf

Efterspørgsel på stålemner i høj kvalitet giver anledning til udvidelse

Der er travlhed hos Hobro Laserteknik, så dette forår udvider man produktionsanlægget med en tilbygning og nye maskiner i løbet af 2024. Det skal sikre større kapacitet og lavere produktionsomkostninger – til gavn for kunderne, der især befinder sig i fødevareindustrien og byggeriet.

Der er efterspørgsel på stålemner i høj kvalitet i disse år, og det nyder man godt af hos Hobro Laserteknik. Virksomheden fik en hård start i 2007, da finanskrisen ramte året efter, men siden 2009 er det ifølge CEO Kim Skall kun gået én vej: fremad. Derfor udvides fabrikken nu endnu engang, så der kan udbygges med flere produktionslinjer.

“Vi byggede den nuværende fabrik i 2018, men nu må vi igen udvide pga. pladsmangel. I en længere periode har vi haft lejet os ind i lokaler andetsteds, men når de nye faciliteter står færdig til maj, kan vi samle alle medarbejdere i ét hus.”

Kendt for høj kvalitet

Hobro Laserteknik er specialister i at laserskære, vandskære og bukke jern og især rustfrit stål. Virksomheden er kendt for sin høje kvalitet og producerer komponenter til maskiner til især fødevareindustrien, byggeriet samt anden industri.

“Vi har alle de gængse certificeringer til formålet, og vi bliver typisk valgt, når folk skal have noget, der lige er lidt bedre. Vi gør fx meget ud af overfladerne på vores emner,” forklarer Kim Skall, der selv var med til at starte virksomheden og har en baggrund som rustfast klejnsmed.

“Før vi fik lasere, måtte vi jo klippe og bore alt stål i hånden, og det var tidskrævende arbejde, hvor det var umuligt at sikre et helt ensartet produkt. Med laserskæring/vandstråleskæring kan vi garantere 100% identiske emner, uanset hvor mange man bestiller.”

Udvidelse giver nye muligheder

I øjeblikket råder Hobro Laserteknik over to laserskærere, en vandskærer og tre bukkemaskiner, men når de nye produktionslokaler står klar, er planen at udvide med 1-2 nye maskiner.

“Det vil komme til at give en stor forøgelse af vores kapacitet. Vi har bl.a. kig på en kombimaskine, der bla. kan lave gevind, undersænkning samt små buk. I dag foretager vi den del manuelt, men med automatisering kan vi spare tid og dermed tilbyde kunderne emner til en mere attraktiv pris. Samtidig ser vi på en bukkemaskine med en robotcelle på, der tilsvarende kan være med til at sænke omkostningerne på visse varegrupper,” siger Kim Skall.

FAKTA: Hobro Laserteknik

Hobro Laserteknik er specialister i laserskæring, vandskæring, kantbukning, slibning og afgratning. Virksomheden har siden 2007 leveret rustfri- og stålkomponenter til kunder i hele landet, især i fødevareindustrien og byggeriet. I dag har Hobro Laserteknik 30 medarbejdere.

Se mere på www.hobrolaser.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172