23948sdkhjf

Stærk slutspurt hos Siltec i 2023

Den østjyske producent af kabelføringssystemer har siden tredje kvartal lavet rekordmange projekter for den europæiske fremstillingsindustri

De danskproducerede kabelbakker fra Siltec har været i særlig høj kurs i anden halvdel af året. Mens levnedsmiddelindustrien, og specielt mejeri- og bryggerisektoren, har købt flittigt ind i hele 2023, har der siden begyndelsen af tredje kvartal været en heftig efterspørgsel fra flere andre brancher.

Afsætningen har været størst på det tyske marked, men de danske kunder holder sig ikke tilbage. Et faktum som Frank Gasbjerg, administrerende direktør hos Siltec, er overordentligt tilfreds med. Han noterer sig, at det udover fremstillingsindustrien er energisektoren, den tunge industri og IT-branchen, der efterspørger kabelføringssystemerne fra Silkeborg.

- Det drypper helt klart på os i øjeblikket. Der er igangsat flere store projekter, som vi løbende skal forsyne med både specialsystemer og standard kabelbakker. Herhjemme har vi flot fremgang i brancher som ruster sig til de kommende år, siger Frank Gasbjerg.

Han fortæller videre, at der blandt andet er stor opmærksomhed omkring kabelføringssystemer til kraftige kabler med en samlet vægt på hundrede kilo og derover. Det er blandt andet i forbindelse med erhvervsbyggerier og energiprojekter, at der er bud efter løsningerne med stor bæreevne. Generelt er det dog hele paletten af kabelbakker, der efterspørges, og eksportmarkedet er fortsat i førertrøjen.

- I udlandet oplever vi en øget interesse fra de mere traditionelle produktionsvirksomheder. Mejerisektoren og medicinalindustrien er stadig klart størst hos os, men det er positivt, at vi kommer ind til nye kunder i nye brancher. Især vores tyske agenter har været meget aktive”, konstaterer Frank Gasbjerg.

Tidligt med i processen

Sideløbende har man haft en stor gennemstrømning af ordrer fra de europæiske og amerikanske maskinbyggere. Årets mange fabriksudvidelser har øget behovet for nye specialmaskiner, og flere af ordrerne har krævet nyudvikling og tilpasning af kabelføringssystemer. Frank Gasbjerg kan på tæt hold følge med i, hvordan maskiner og produktionsanlæg bliver stadig mere komplekse, hvilket man kun nyder godt af.

- Udviklingen går stærkt, men når vi kommer tidligt med i processen, er det en fordel for begge parter. Vi kan bruge erfaringerne i forbindelse med andre projekter og nå hurtigere frem til det optimale design for kunden, siger Frank Gasbjerg og uddyber, at man med fire robotter i produktionen hurtigt kan imødekomme efterspørgslen på skræddersyede løsninger fra maskinbyggersegmentet.

- Ofte er det et spørgsmål om en enkelt eller måske to ændringer af kabelbakken. Vi har lavet mange specialløsninger i år, og kan hurtigt tilpasse og skalere produktionen fra en enkelt enhed til decideret masseproduktion. Der har været behov for begge dele i 2023, og vi håber det fortsætter efter nytår, slutter Frank Gasbjerg.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094