23948sdkhjf

Dollarfald stopper jobvækst

[i]Overvismand Peter Birch Sørensen mener ikke længere, at prognosen fra december om vækst beskæftigelsen kan holde. Det er igen dollarens fald, der får skylden.[/i]
Vismændenes prognose om en vækst i beskæftigelsen på 17.000 i år står for fald. Overvismand Peter Birch Sørensen siger til dagbladet Børsen, at svækkelsen af dollaren trækker ned i væksten og beskæftigelsen. Det er årsagen til, at den nye overvismand nu signalerer, at den optimistiske prognose fra december næppe kommer til at holde, skriver Børsen Online.

Nye vurderinger fra Nordea og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, peger på et direkte fald i beskæftigelsen i 2004.
I går viste nye tal fra Danmarks Statistik, at antallet af ledige er på det højeste niveau siden maj 1998.

- Det er klart, at den udvikling, der har været i dollarkursen, siden vi satte punktum for den seneste vismandsrapport, trækker i retning af at dæmpe aktiviteten og dermed også udviklingen i beskæftigelsen i forhold til vores prognose fra begyndelsen af december, siger overvismand Peter Birch Sørensen, som er professor i Økonomi ved Københavns Universitet, til Børsen.

- Vores bedste bud er, at vendingen stadig vil komme i 2004. Vi regner med, at der vil indtræffe en vending i konjunkturerne i retning af et moderat opsving, siger Peter Birch Sørensen og fastholder forventningen om, at ledigheden vil være lavere ved udgangen af året end i begyndelsen af året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079