23948sdkhjf

Startup rejser 11 millioner og har kurs mod USA og Mellemøsten

Den danske robot-startup Seasony har hentet en stor investering.

I en ny investeringsrunde har de hentet 1,5 mio. euro (11,2 mio. kr.), der skal bruges til at udbygge deres forretning inden for vertical farming.

- Vi er begejstrede for at have afsluttet denne finansieringsrunde og er taknemmelige for den støtte og tillid, vores investorer har vist os. Denne betydelige investering vil styrke vores evne til at fremme innovation inden for robotteknologi og bringe os tættere på at realisere vores vision om et mere bæredygtigt og robust fødevaresystem, udtaler medstifter og CEO i Seasony, Christopher Weis Thomasen, i en pressemeddelelse.

I den nye investorkreds er der en række prominente navne, som står bag North Ventures og EFIO.

Det indebærer blandt andet Vagn Ove Sørensen, Torben Wind, DI-bestyrelsesformand Klaus Holse, Barbara Taudorf Andersen og stifter af tøjmærket Ganni, Nicolaj Reffstrup.

Pengene kommer til at forbedre Seasonys muligheder for at skalere forretningen og gøre den mobile robotteknologi mere profitabel og bæredygtig, mens det også giver muligheder for at udvide til markeder i Mellemøsten og Nordamerika, lyder det.

Om Seasony

  • Stiftet i 2018 af Christopher Thomasen (CEO), Servet Coskun (CTO) og Erkan Tosti Taskiran (COO), der har kendt hinanden siden de var 10 år gamle.
  • Står bag robotten Watney, der bruges til vertikale landbrug.
  • Robotten kan ved hjælp af sensorer og kameraer automatisere en stor del af flytningen af forskellige planter i de vertikale landbrug, og ifølge virksomheden selv kan det indebære en besparelse på 65 procent.
  • Kom ud af 2022 med et underskud på 3,7 mio. kr.

Kilde: Seasony

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Se nøgletal for:
Læs mere om: robotter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.876