23948sdkhjf

Medie: Mistanke om insiderhandel i danske vind-virksomhed

Den 15. november sendte virksomheden Hove, der producerer smøringsteknologi til vindmølleindustrien, en meddelelse til First North-børsen med en opjustering af forventningerne til 2023. Blot tre uger senere, den 6. december, blev en ny meddelelse imidlertid sendt afsted med en nedjustering. Det skriver Børsen.

Dagen efter opjusteringen valgte bestyrelsesmedlem Dennis Forchhammer og kommerciel direktør Thomas Cramer imidlertid at sælge aktier for henholdsvis 2 mio. kr. og 0,5 mio. kr. Det forløb vækker undren hos flere af Hoves aktionærer samt eksperter, som Børsen har talt med.

- Enten er ledelsen lallende amatører, eller også er man på grænsen af noget kriminelt. Det sidste tør jeg slet ikke tænke på. Vi er selvfølgelig som aktionærer ekstremt skuffede over, at ledelsen roder rundt – og det er desværre en gentagelse fra 2022, hvor en nedjustering midt på året blev ændret til en opjustering, siger Kim Mikkelsen, der er investeringschef og hovedaktionær i Strategic Investment.

Administrerende direktør og hovedaktionær i Hove, Hans Christian Hansen, afviser i et skriftligt svar til Børsen, at der er handlet i strid med reglerne for insiderhandel. Han medgiver, at forløbet ser uheldigt ud på papiret, men skriver, at medarbejderen har været nødt til at sælge ud af sine aktier for at have likvider til lagerbeskatning at aktiebeholdningen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095