23948sdkhjf

Bladt Industries får ny topchef

I juli offentliggjorde koreanske CS Wind, at man havde købt Bladt Industries. Nu er opkøbet blevet endeligt godkendt og dermed kan arbejdet med at integrere Bladt Industries i CS Winds globale organisation begynde.

En indledende prioritet er at opgradere og forstærke de centrale produktionsfaciliteter i Lindø og Aalborg for at møde den globale vindindustris fremtidige efterspørgsel. Det medfører behov for rekruttering af yderligere kvalificeret arbejdskraft, efterhånden som Bladt Industries drift og strategi tilpasses den nye globale organisation. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Seong-Gon Gim, bestyrelsesformand for CS Wind, udtaler:

- Vi glæder os over at byde Bladts ekspertise, traditioner for produktion af høj kvalitet og dygtige arbejdsstyrke velkommen i vores familie. Vores fælles mål handler ikke kun om at opnå ambitiøs vækst. Det handler om at styrke vores globale tilstedeværelse ved at integrere Bladts ekspertise i CS Wind-familien og udnytte vores verdensomspændende forsyningskæde og produktionskapaciteter.

- Vores vision er at styrke og øge den globale interesse i vores produkter og accelerere den grønne omstilling. Integrationen af Bladt i CS Winds internationale værdi- og forsyningskæde vil forbedre effektiviteten og samtidig øge værdiskabelse til kunder, investorer og partnere. Det vil fremme vores globale ekspansion, øge salget og forbedre værdiskabelsen, mens vi optimerer vores produktionsfaciliteter, fortsætter han.

Som en del af opkøbet vil Joseph Oh tiltræde i stillingen som CEO. Han kommer fra CS Wind, hvor han blandt andet har haft stillinger som senior vice president for market intelligence og chief sales officer.

Den nye CEO har en bred ledelses- og kommerciel baggrund fra blandt andet mere end 14 år hos CS Wind og forskellige lederstillinger i både GE Plastics og Samsung.

- Ved at kombinere Bladt Industries’ lange produktionserfaring og tradition for kvalitet med CS Winds globale erfaring, er vores mål at drive innovation, værdiskabelse og global bæredygtighed - samt at styrke vores produkter og løsninger på det globale marked. Jeg ser frem til at integrere vores nye kolleger i vores globale organisation og sammen optimere produktionskapaciteten her i landet. Sammen vil vi sikre, at Bladts produkter bliver endnu mere eftertragtede globalt, og bidrage positivt til den stigende globale efterspørgsel efter bæredygtige energiløsninger, siger Joseph Oh.

Som co-CEO for det nye Bladt Industries tiltræder Henrik Olesen, som kommer med betydelig erfaring fra ledende stillinger i flere internationale virksomheder, herunder Vestas, Danfoss, Güntner, Scandinavian Brake Systems, Genan og Kompan. Han har en international baggrund med 13 års arbejde i udlandet i Mexico, Singapore, Indien og USA.

- Jeg er glad for at tilslutte mig Bladt og CS Wind på dette spændende og afgørende tidspunkt. Med det nu afsluttede opkøb vil vi fokusere på integration og opbygning af et globalt team. Jeg ser frem til at bidrage til at levere produkter i topklasse og sikre rettidige leverancer til vores kunder. I de kommende måneder vil vi intensivere vores rekrutteringsindsats for vores centrale produktionsanlæg i Danmark, Lindø og Aalborg, og tilbyde attraktive jobmuligheder for dygtige specialiserede faglærte medarbejdere, som kan blive en del af vores innovative rejse, siger Henrik Olesen.

Michael Glavind fratræder samtidig stilling som administrerende direktør i selskabet. Han blev konstitueret som CEO i slutningen af marts, da daværende CEO Anders-Søe Jensen blev fyret. Michael Glavind bliver i virksomheden som rådgiver indtil den 31. december 2023.

Med opkøbet er den tidligere bestyrelse trådt tilbage, og en ny bestyrelse er udnævnt, bestående af Seong-Gon Gim som bestyrelsesformand, Knud Bjarne Hansen, Henrik Olesen og Kyoo Deuk Hwang. De tre medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer, Kristian Kærsgaard, Louise Vinter Barslund og Claus Lund Uhrenholt, fortsætter i den nye bestyrelse.

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.736