23948sdkhjf

Energiselskab støtter dronereparation af vindmøllevinger

Bæredygtige projekter får 19,7 mio. kr. fra grøn vækstpulje

Knap 20 mio. kr. er netop blevet fordelt af Norlys Vækstpulje til 288 projekter over det meste af landet.

Et af de projekter er startup-virksomheden Reblade, der ligger i Mørke på Djursland, og som Norlys Vækstpulje har støttet med 96.375 kr.

- Vi er glade for, at Norlys Vækstpulje støtter os på vores teknologiske udviklingsrejse. Med støtten kan vi for alvor skrue op for udvikling og produktion af vores droner, hvilket gør det muligt for os både at komme op på flere vindmøllevinger og få finjusteret teknologien, men også at kunne præsentere vores teknologi på de internationale markeder, siger Frank Kjerstein, direktør i Reblade, i en pressemeddelelse.

Virksomheden har udviklet en drone, der er udstyret med reparationsværktøjer og kameraer, der styres af kunstig intelligens.

Dermed kan dronerne lande på vindmøllevingerne og udføre en fuldt automatiseret reparation af skaderne.

Dronerne kan klare reparationen på bare nogle timer, hvor det i dag tager flere dage, og det betyder, at den tid, vindmøllerne står stille kan reduceres markant og deres levetid øges.

Norlys Vækstpulje er primært til for de 800.000 andelshavere, men støtter også projekter uden for ejergeografien, hvis de fremmer den grønne omstilling i en bredere forstand.

Se listen over alle 288 projekter, der har fået støtte fra Norlys her.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078