23948sdkhjf

På trods af fyringer: Vestas vil ansætte 300 nye

Mens de torsdag kunne ærgrer sig i Ringkøbing over at miste 200 mand på Vestas-fabrikken, ansætter Vestas 300 mand på tre andre danske fabrikker i 2024

Salget af landvindmøller går dårligt, og det fik torsdag Vestas til at tage konsekvensen og varsle fyringer af 200 medarbejdere på fabrikken i Ringkøbing, der primært producerer landvindmøller.

Ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern bredte der sig hurtigt et rygte blandt de ansatte om, at de 200 jobs kunne findes ved at lukke natholdet. Men Vestas kigger både på dag- og natholdet, ligesom man håber at kunne omplacere medarbejdere, siger Vestas informationsansvarlig til avisen.

- Vi afsøger muligheder for at omplacere de berørte. Vi vil lægge os i selen for, at tallet bliver mindre. Vi vil forsøge at genplacere de berørte medarbejdere. Det er vores oplæg. Der kan blive tale om en genplacering i Lem. Vi ser, hvad der er af muligheder, siger Claes Lautrup Cunliffe til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Mens der altså skal fyres 200 mand i Ringkøbing, skal der ansættes 300 nye på Vestas fabrikker i Lem, Nakskov og Lindø på Fyn i løbet af 2024. Målet er at øge produktionen af havvindmøller. Ifølge Fyens Stiftstidende betyder det, at der skal ansættes 150 mand på Lindø i 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078