23948sdkhjf

Universal Robots lancerer ny cobot: ”En ny æra for automatisering”

Den danske fabrikant af kollaborative robotter, Universal Robots, udvider produktporteføljen med en ny cobot med 30 kg nyttelast.

UR30 er nummer to i rækken af Universal Robots’ nye generation af cobots og bygger på samme teknologi som UR20, som blev lanceret i sommeren 2022.

CEO og president, Kim Povlsen, udtaler:

- Den højere nyttelast og større fleksibilitet understøtter en ny æra inden for automatisering. Over hele verden er virksomheder i fuld gang med at gøre deres produktion mere agil og modulær. Og en del af at opnå denne modularitet og smidighed handler om mobilitet, og her leverer UR30 på trods af sin høje nyttelast.

- UR30 opfylder ikke kun de nye, skiftende krav, som industrivirksomheder har - den forudser dem også, og gør det muligt for virksomhederne at tilpasse sig og reagere effektivt på deres kunders ændrede behov. I Universal Robots bliver vi ved med at innovere, og med UR30 er vi endnu en gang med til at skubbe grænserne for, hvad der er muligt inden for automatisering, tilføjer han.

Hos Universal Robots ser man den nye cobot som ideel til adskillige opgaver inklusiv maskinpasning, materialehåndtering og skrueopgaver med højt drejningsmoment. I forbindelse med maskinpasning skaber den høje løfteevne nye muligheder, da den gør det muligt for eksempel at flytte flere emner ad gangen eller anvende flere end-effectors på samme tid. Det betyder, den kan fjerne færdige dele og indsætte nyt materiale i en bevægelse, hvilket reducerer omstillingstiden og maksimerer produktiviteten.

UR30 understøtter også skruearbejde, da den kan håndtere skrueværktøjer, som er større og har højere drejningsmoment. Og takket være en ”steady mode’-feature leverer UR30 lige og ensartet skruearbejde. Det er en stor gevinst i for eksempel bilindustrien.

Derudover er UR30 med sin 30 kg nyttelast særdeles velegnet til materialehåndtering og palletering af tunge produkter på tværs af industrier, og med en vægt på kun 63,5 kg kan UR30 også nemt flyttes mellem arbejdsstationer.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093