23948sdkhjf

Vil bygge kæmpe monopælfabrik i Esbjerg

Den tyske virksomhed Baltic Structures Company (BSC) vil bygge Europas største fabrik til produktion af monopæle i Esbjerg. Det oplyser selskabet på sin LinkedIn-profil.

Esbjerg er valgt, fordi byen ligger strategisk godt i forhold til 80 procent af de kommende offshore vind-projekter, og fordi byen har et stort fokus på vedvarende energi.

- BSC’s nye produktionsanlæg og den tilhørende yderligere produktionskapacitet vil lukke et markant hul i leverandørkæden inden for fundamenter og dermed skabe yderligere sikkerhed for målene for offshore-udvidelse, skriver BSC.

Fabrikken bliver på mere end 100.000 kvadratmeter produktionsareal under tag med et årligt output på mere end 200 monopæle. Fabrikken vil, ifølge det tyske selskab, blive udstyret med cutting-edge produktionsteknologi, der sætter nye industristandarder.

Fabrikken bliver skræddersyet til at producere monopæle op til 15 meter i diameter, 130 meter i længden og en vægt på op til 4.000 tons. Udover monopæle vil man også producere overgangsstykker, bin piles og komponenter til jackets og flydende fundamenter.

BSC forventer at kunne starte produktion allerede i 2026.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.283