23948sdkhjf

Nu bliver robotten din kollega

En robotbaseret assistent, som kan hjælpe den enkelte medarbejder med at øge produktiviteten, bliver præsenteret som en trestjernet verdensnyhed på HI 13 i MCH Messecenter Herning.
Det er Teknologisk Institut, der kan demonstrere robotassistenten Robot Co-Worker, som den kaldes, på HI 13.

- Det nye robotsystem bliver udviklet til virksomheder, som har forholdsvis små ordrestørrelser, og derfor har behov for den fleksibilitet og hurtige omstilling, som Robot Co-Worker kan byde på. Samtidig vil medarbejderne selv kunne instruere og betjene robotten. De får dermed en hjælpende hånd, så de kan øge produktiviteten, siger Søren Peter Johansen, faglig leder hos Teknologisk Institut.

Udviklingen af det nye robotsystem er blandt de initiativer, der støttes massivt af den danske stat og EU for at udvikle teknologier, der kan øge virksomhedernes konkurrenceevne gennem øget produktivitet. Fra forskningsprojektet CARMEN deltager de danske virksomheder KVM-Conheat, VOLA, Danfoss Silkeborg samt Brunata i udviklingsarbejdet.

- Fakta er jo, at mange arbejdspladser i Vesteuropa flyttes til lavtlønslande, og det er blandt andet mange montageopgaver, der er blevet eksporteret. Men der er stadig mange virksomheder herhjemme, som har montageopgaver i mindre serier, hvor Robot Co-Worker vil kunne give en hjælpende hånd, fordi den hurtigere kan omstilles end de allerede kendte robotter. Også store virksomheder med traditionelle robotter ser frem til de nye robotassistenter, fordi de sideløbende har mindre montageopgaver, siger Søren Peter Johansen.

Han forventer, at de første robotassistenter vil være i drift på danske virksomheder sidst på året og afslører, at Teknologisk Institut allerede har projekter kørende på kommercielle vilkår med to virksomheder, hvis navne endnu ikke kan afsløres.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.097