23948sdkhjf

En ”ordentlig kleppert” er flyttet ind hos midtjysk smedevirksomhed

Arnborg Smedie har investeret i en ny, stor kantbukker, der matcher virksomhedens store fiberlaser

Det krævede rigeligt krankapacitet at få lirket en ny kantbukker på plads hos Arnborg Kleinsmedie for nyligt. Der var nemlig ikke tale om nogen helt lille maskine.

Kantbukkeren er er af mærket Baykal APHS 61440, og er leveret af Kapema. Den har en bukkelængde på hele 6.100 mm og en tonnage på 440 tons. Kantbukkeren er CNC-styret, har seks akser, to styk bukkehjælp foran, og Delem CNC-styring.

Efterspørger lange emner

Hos Arnborg Kleinsmedie er medindehaver Henrik Nielsen glad for investeringen, som er en markant udvidelse af bukkekapaciteten og den hidtidige bukkelængde på 4 meter.

- 50 procent af vores forretning er underleverandørarbejde til andre smede og maskinbyggere, og de efterspørger de lange emner. Der er selvfølgelig andre, der bukker i samme længde, men leveringstiden er måske lidt lang, og derfor har vi valgt at købe den for at leve op til vores kunders forventninger om at kunne levere det hele, siger Henrik Nielsen.

Langt det meste af smedevirksomhedens produktion går til byggebranchen, og det er da også her, Henrik Nielsen først og fremmest forventer, at den nye kantbukker kommer til at gøre en forskel.

- Det kan for eksempel være altanvanger eller trappedele, hvor der er noget, der skal bukkes op. Det kan også være ting til gartnere, så de ikke skal svejse så mange stykker sammen. Der er mange bede, der måske er 5 meter lange. Eller det kan være til maskinbyggere, der har nogle vanger, hvor de ikke længere behøver stå og svejse to sammen, forklarer Henrik Nielsen.

Nye kunder kommer til

Selv om Arnborg Kleinsmedie kun har haft den nye kantbukker i kort tid, kan Henrik Nielsen allerede nu konstatere, at efterspørgslen er der.

- Der nogen, der i et stykke tid har gået og drillet os med, at vi skulle se at få købt en, så ville de komme med ordrerne. Vi kan da også mærke, at der kommer nye ordrer. Der er endda nogle nye kunder fra Sjælland, som vi ikke har arbejdet for før, der er begyndt at sende herover. Så det er egentlig positivt, og vi har faktisk ikke gjort noget for at gøre opmærksom på det, forklarer han.

Kantbukkeren supplerer også den resterende maskinpark ganske godt.

- Vi købte en fiberlaser på 6.000x2.000 for to år siden. Det var også kunderne, der gerne ville have emnerne i fuld længde, og det ville vi også gerne selv med det, vi går og laver, konstaterer Henrik Nielsen.

Faste kunder giver travlhed

I det hele taget ser Henrik Nielsen ganske optimistisk på fremtiden

- Vi har nok at se til. 90 procent af det er til byggebranchen, og det er gode faste kunder, så det er ikke sådan, at vi shopper rundt. Det er meget de samme, vi laver noget sammen med dem, og hjælper hinanden med at få ordrer ind, forklarer han.

Udover underleverancerne til byggebranchen laver Arnborg Kleinsmedie også specialmaskiner, kranbaner og lignende.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141