23948sdkhjf

Nu skal udbudsreglerne forenkles

Det skal være mere enkelt at gennemføre offentlige indkøb, og så skal indkøberne have lettere ved at købe grønt og strategisk.
Sådan lyder de grundlæggende principper bag EU’s udbudsdirektiv, som forventes vedtaget til efteråret, hvorefter det i løbet af to år skal implementeres i dansk lovgivning.

- Mange oplever, at det er svært at gennemføre og deltage i offentlige udbud. Det er afgørende, at offentlige udbud foregår effektivt og uden unødvendige omkostninger, når det offentlige køber ind for 290 mia. kr. årligt hos private leverandører svarende til en sjettedel af Danmarks BNP, siger Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen.

Målet er mindre administrativt arbejde
Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) offentliggjorde i sidste uge en beregning, som anslog, at rådgivere kan spare mere end 100 mio. kr. årligt, hvis offentlige bygherrer tænker sig om og skruer ned for de unødvendige krav i udbud.

Og netop ”klarhed, forenkling og fleksibilitet” er i centrum, når et nedsat udvalg - hvor Foreningen af Rådgivende Ingeniører blandt andre indgår - skal implementere EU’s direktiv til den danske lovgivning. Ifølge ministeriets kommissorium for lovgivningsarbejdet skal det gode købmandsskab sættes i centrum, når det offentlige køber ind, så ”ressourcerne bruges på at sikre det bedst mulige indkøb i stedet for på regelfortolkning og administrativt arbejde.”

- Vi nedsætter nu et bredt sammensat udbudslovsudvalg, der skal udarbejde forslag til en samlet og overskuelig dansk udbudslov til glæde for både ordregivere og de private leverandører. Udvalget skal blandt andet se på, hvordan vi giver ordregivere og leverandører de bedste muligheder for at udnytte alle de nye muligheder i direktivet, siger erhvervs- og vækstministeren om det forestående arbejde.

Udvalget skal aflevere sin rapport med forslag til nyt regelsæt til erhvervs- og vækstministeren medio 2014 med henblik på fremsættelse af lovforslag i Folketingssamlingen 2014-2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094