23948sdkhjf

Norsea teamer op med genbrugsspecialist i Esbjerg

Logistikspecialisten Norsea lægger grund til en ny fabrik i Måde ved Esbjerg, hvor virksomheden Continuum vil genanvende udtjente vindmøllevinger til byggematerialer

Den grønne omstilling bliver endnu grønnere, når en ny fabrik i Måde i den østlige del af Esbjerg forventeligt står klar til indflytning i ultimo 2025. 

Det skriver Norsea i en pressemeddelelse om offshore-virksomhedens seneste investering i den grønne omstilling i den vestjyske havneby. 

I sommers præsenterede Norsea planer om et et 21-etagers højt tårn, Energy Tower i Dokhavnen, som skal huse innovative grønne virksomheder.

Nu vil Norsea og virksomheden Continuum etablere en fabrik i Esbjerg, hvor udtjente vindmøllevinger og andre glasfiberkomponenter skal omdannes til genanvendelige byggematerialer.

Ny lokation

Fabriksplanerne har været fremme tidligere. Men dengang planlagde Continuum at opføre fabrikken på selve Esbjerg Havn. 

Ifølge de nye planer skal fabrikken stå klar i 2025 og placeres på Norseas grund i Måde i Esbjergs østlige bydel tæt på motorvej og havn. 

Continuum vil ifølge meddelelsen investere 600 mio. kr. i det nye anlæg, mens Norsea vil bygge og eje fabriksbygningen.

Ifølge Jesper Kilbæk, driftsdirektør i Continuum Group ApS, er valget faldet på Esbjerg på grund af byens status som centrum for vindindustrien. 

Fra havvindpark til genanvendelse

Jesper Høj-Hansen, administrerende direktør i Norsea Denmark A/S, siger i meddelelsen, at den nye fabrik bliver et vigtigt element i den grønne værdikæde.

- Fabrikken passer dermed rigtig godt ind hos os som specialister inden for logistik til energisektoren, siger Jesper Høj-Hansen, og fortsætter: 

- For os kunne det være fantastisk, hvis vi kunne udbygge vores kompetencer med dekommissionering af havvind - for eksempel ved at levere en udtjent havmøllevinge direkte fra havmølleparken til genanvendelse hos Continuum, siger Jesper Høj-Hansen i meddelelsen. 

Den danske kapitalfond Climentum Capital og Storbritanniens Offshore Wind Growth Partnership har begge investeret i Continuum. 

Om NorSea 

  • Norsea er en norsk virksomhed, der leverer integrerede logistik- og forsyningskædeløsninger til energiindustrien. 
  • Norsea og dets associerede virksomheder og joint ventures driver ni forsyningsbaser langs Norges kyst og forsyningsbaser i Danmark og Storbritannien.
  • Virksomheden beskæftiger over 2.000 medarbejdere og genererer en årlig omsætning på over 1,5 mia. norske kr.
  • I Danmark er Norsea repræsenteret af Norsea Denmark A/S med hovedkontor i Esbjerg. 

  • Majoritetsejeren er den store, globale maritime industrigruppe, Wilh. Wilhelmsen. 
Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126