23948sdkhjf

Satser på løftegrej til vindindustrien og bygger ny hal for at klare millionordrer

Alvac Industry i Holstebro er ved at flytte ind i større rammer og tænker allerede på den næste udvidelse

48-årige Ole Mogensen var i mange år direktør på emballagefabrikken Westpack i Holstebro, som hans farfar stiftede. Men i 2012 stoppede han som direktør på virksomheden for at prøve kræfter med noget andet og for at komme tilbage til sit oprindelige fag som tekniker. 

Nu har han opbygget en produktion af løfte- og håndteringsudstyr til vindmøllefabrikker. Virksomheden er ved at rykke ind i en ny hal på 2.000 kvadratmeter og har afgivet sit hidtil største tilbud på et mindre trecifret millionbeløb.

Vindmøller vokser og vokser. Produktionen af ikke mindst vinger kræver derfor stadig større løftegrej. Ole Mogensens virksomhed, Alvac Industry, kunne ikke længere klare opgaverne i sin hidtidige bygning. Derfor har virksomheden opført en ny bygning i erhvervsområdet på Sletten i Holstebro. Her er der også bygget 500 kvadratmeter administration.

Skiftede strategi

Alvac Industry beskæftiger 19 medarbejdere. De monterer, tester og indkører løfte- og håndteringsgrejet, inden det adskilles igen og sendes til for eksempel en vingefabrik – hvor det samles igen. 

Alle komponenter kommer fra underleverandører. Der foregår ingen svejsning, maling eller andre produktionsprocesser i Holstebro. Fidusen er at sætte tingene sammen på den rette måde.

Tidligere fremstillede Alvac Industry mindre kranløsninger til at flytte sække, kasser og alt mulig andet. Men der begyndte at komme flere ordrer fra vindmølleindustrien, og for to år siden foretog Ole Mogensen et strategiskifte. Han gik fra flere hundrede mindre kunder til få store kunder inden for vindmøllebranchen.

Klar til vækst

En mindre vestjysk virksomhed kan godt samarbejde med de store i branchen. Giganterne kommer fra en kompleks verden, og Ole Mogensens filosofi er at kombinere dette med en enkel tilgang til opgaven.

- Vi ved, at markedet for vindmøller er der. Med den nye bygning er vi klar til den vækst i branchen de næste år, som alle forventer, siger Ole Mogensen i en pressemeddelelse.

Han har sikret sig så meget jord ved sin nye bygning, at der er plads til yderligere to haller. I fjor fik Alvac Industry en tocifret millionordre til en udvidelse af en vingefabrik i Hull i England. Ole Mogensen venter, at virksomheden i Holstebro i fremtiden skal levere udstyr stadig mere globalt.

- Vi skal ikke konkurrere på priser. Vi skal bidrage med andet. Vi har opbygget en base af viden i Holstebro, som er vores styrke, siger Ole Mogensen.

Alvac Industry gav i fjor et overskud på 1,8 mio. kr. Det er et andet Holstebro-firma, der har opført Alvac Industrys nye hjemsted, nemlig totalentreprenøren Gråkjær.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11