23948sdkhjf

Liftproducent gennemfører generationsskifte i bestyrelsen

Omme Lift har fået ny bestyrelsesformand, og stifter og ejer Torben Lorentsen er trådt ud af bestyrelse

Den 1. november trådte ejer og tidligere direktør, Torben Lorentsen, ud af bestyrelsen hos Omme Lift A/S. Det markerer en lang og flot vækstrejse i branchen for personlifte, som han sammen med broderen Harry Lorentsen har skabt sammen over 40 år.

Det var i 1983 Frederik, Harry og Torben Lorentsen overtog Omme Lift (dengang, A/S Sønder Omme Maskinfabrik), fra brødrene Kristian og Frode Lorentsen. Frederik Lorentsen forlod efterfølgende firmaet, da man flyttede produktionen fra landbrugsmaskiner til trailerlifte og senere larvefodslifte.

Generationsskifte i flere tempi

Et generationsskifte startede i Omme Lift i 2018, da Harry og Torben Lorentsen ansatte den første eksterne direktør. Som næste skridt i det glidende generationsskifte, var det både Harry og Torben Lorentsens plan og ønske, at udtræde fra driftsbestyrelsen ved 2023-regnskabsårets udgang. Tidligere direktør Harry Lorentsen gik dog bort i august 2023.

Lorentsen-familien er fortsat stadig stærkt repræsenteret i firmaet, idet Henrik og Ditte Lorentsen fortsætter i bestyrelserne i hele Omme-koncernen. Samtidig er begge en del af den daglige ledelse i Omme Lift A/S.

Torben Lorentsen fortsætter som direktør og bestyrelsesmedlem i koncernens øvrige selskaber, ligesom Henrik Lorentsen overtager Harry Lorentsens andele og rolle som direktør i samme selskaber.

Ny bestyrelsesformand

Preben Møller Nielsen har samtidig ønsket at træde tilbage som bestyrelsesformand for selskaberne i Omme-koncernen den 1. november 2023 som et naturligt generationsskifte. Han har været en del af bestyrelsen siden 2010 og været bestyrelsesformand i koncernens selskaber de seneste 11 år. Han fortsætter som advisory board member.

Gregers Johansen er valgt ind som ny bestyrelsesformand. Han bor i Viborg, og har en bred erfaring som bestyrelsesmedlem og formand i forskellige ejerledede virksomheder som Selektro Group og Ravendo. Herudover har han ledererfaring fra mere end 25 års ledelse af organisationer i både Danmark samt Japan, Europa og USA.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113