23948sdkhjf

HI-messen klar til jubilæumsbrag

I år fejres 50-året for Nordens største industrimesse. Over 560 udstillere præsenterer et rekordstort antal nyheder, og arrangørerne er klar med nye, spændende tiltag.
Ingeniørernes Hus i København dannede rammen, da MCH Messecenter Herning torsdag inviterede til kick off-event som optakt til efterårets HI-messe, der bliver den 29. i rækken. Den første HI-messe blev afholdt i 1963, og gennem alle 50 år har messen både afspejlet og præget den teknologiske udvikling.

- Dengang handlede det meget mere om håndværk, end det gør i dag, men én ting har ikke forandret sig: Den personlige kontakt mellem udstiller og besøgende går aldrig af mode. Vi kan i dag finde varerne mange steder, men i det personlige møde opstår en særlig gnist, og forretninger vil altid opstå, hvor mennesker mødes, sagde MCH-direktør Georg Sørensen i sin velkomst.

Dyrker nicherne
Underdirektør Kent Damsgaard fra Dansk Industri var også på talerstolen og understregede, at en messe som HI – dengang som nu – har sin berettigelse, fordi den inspirerer. Og inspiration har vi brug for i en verden, hvor det for danske virksomheder handler om at dyrke nicherne:

- Hvis man ikke er unik i dét, man leverer, eller i måden man producerer på, er man færdig som dansk virksomhed. De andre er billigere end os, så hvis vi gør det på samme måde som dem, taber vi kampen. Kun ved at levere noget bedre, kan man tage en højere pris, og det er mange danske virksomheder faktisk gode til. Kun italienerne er bedre til at skabe nicher end os, sagde Kent Damsgaard.

Rekord mange nyheder
MCH har sat alle kræfter ind for at markere messens 50 års jubilæum med et væld af nyheder og nye tiltag. HI13 kommer således til at byde på blandt andet guidede ture og ekskursioner, og så går messen i år online med sit helt eget sociale netværk for at forbedre rammerne for dialog før, under og efter messen.

I skrivende stund har 561 virksomheder, godt 50 flere end på samme tidspunkt i 2011, booket en standplads, og de 11 messehaller vil i år bugne af nyheder. Gennem det særlige ”HI Marks”-system har et professionelt bedømmelsesudvalg siden 2007 vurderet de mest interessante produktnyheder, og i år sættes ny rekord med i alt 254 nyheder – ti flere end i 2011. Heraf er 91 såkaldte verdensnyheder, der modtager de maksimale tre stjerner.

- Mange udstillere benytter netop HI-messen til at præsentere deres nyheder. Og størstedelen af de fagfolk, der besøger Nordens største industrimesse, går målrettet efter at se nyheder. Derfor er det ekstra glædeligt, at vi i år kan slå dørene op til rekord mange nyheder, siger Mona Jakobsen, projektchef hos MCH. Hun forklarer, at HI Marks blev sat i søen op til messen i 2007, fordi mange besøgende havde svært ved at finde frem til nyhederne. Det problem er man siden kommet til livs.

- Vi har modtaget ualmindeligt mange spændende nyheder i år, og kvaliteten af nyhederne er helt i top, hvilket kan afmåles i antallet af de mange verdensnyheder. Det er imponerende. Besøgende kan i hvert fald ikke tage på HI og sige, at de ikke kan få noget nyt med hjem, siger adm. direktør Claus Clausen, Beckhoff Automation ApS.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093