23948sdkhjf

Første nogensinde: Semco Maritime i 10-årig aftale med Siemens Gamesa

Semco Maritime har indgået en 10-årig offshore-kontrakt med Siemens Gamesa. 

Det drejer sig om en balance-of-plant-servicekontrakt, der dækker drift og vedligeholdelse af havvindmølleparken Butendiek i Nordsøen omkring 32 kilometer fra øen Sylt nær den dansk-tyske grænse. 

- Vi er begejstrede for at kunne udnytte vores offshore-erfaring og indgå et partnerskab med Siemens Gamesa om vores første 10-årige servicekontrakt på drift og vedligeholdelse inden for offshore vind på Butendiek. Dette er endnu en vigtig milepæl i vores indsats for at styrke Semco Maritimes serviceforretning inden for vedvarende energi, og vi ser frem til at samarbejde tæt med kunden og alle involverede parter, siger senior vice president, renewables, Semco Maritime, Jacob Øbo Sørensen, i en pressemeddelelse. 

Siemens Gamesa har kontrakten og det fulde ansvar for vedligeholdelse af turbiner og offshore-logistik over for OWP Butendiek GmbH & Co. KG.

Semco Maritime vil få ansvaret for alle balance-of-plant-serviceopgaver, herunder planlagt og ikke-planlagt vedligeholdelse og inspektioner over vand på parkens offshore-substation og dens fundament samt på de 80 turbine-fundamenter.

Aftalen løber i 10 år fra 1. januar 2024.

Projektet vil hovedsageligt blive drevet fra Havneby på den danske ø Rømø.

Vindmølleparken har været i drift siden 2015 og udgøres af 80 Siemens 3,6 MW-turbiner med en samlet kapacitet på 288 MW, der leverer vedvarende energi til omkring 370.000 husholdninger.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.672