23948sdkhjf

Kæmpe fransk millionkontrakt er startskud til mange flere

Dall Energy har netop indgået en skelsættende kontrakt med endnu en fransk energigigant

Denne gang skal Dall Energy levere et helt nyt 14 MW fjernvarmeanlæg til et fjernvarmeprojekt i den nordfranske by Amiens. 

- Vi har valgt Dall Energy som partner på dette offentlig-private fjernvarmeprojekt, fordi deres teknologi i sandhed gør det muligt at sikre fortsat grøn omstilling og holde priserne nede til fordel for Amiens’ knap 140.000 borgere, siger Vincent Pibouleu, administrerende direktør for Amiens Energies, hvori Engie har majoriteten.

Startskud til mange flere

2023 slutter altså som det startede for Dall Energy. I starten af året var det papirkoncernen Clairefontaine, der investerede i en Dall Energy-løsning. Tidligere har franske Dalkia købt et anlæg af Dall Energy. Ligesom Sindal Varmeværk og Sorø Fjernvarme også nyder godt af Dall Energys forgasningsteknologi. Nu er det altså Engie Solutions' tur.

Udover ordren på anlægget på 14 MW har Dall Energy også sikret sig en 10-årig vedligeholdelsesaftale, og CEO Jens Dall Bentzen fra Dall Energy ser frem til samarbejdet med Engie Groups datterselskab, Engie Solutions, som skal drive anlægget.

- Underskriftsceremonien er en stor dag for os, og vi er beæret over, at borgmester Brigtite Fouré, den danske ambassadør for Frankrig, Michael Christensen, og Engie var til stede. Ceremonien er forhåbentlig startskuddet til et langt og værdifuldt samarbejde med Engie om at drive den grønne omstilling frem i Frankrig, for vi har allerede et stort antal projekter i pipelinen med netop Engie Solutions, siger Jens Dall Bentzen.

Bæredygtig biomasse

I Frankrig anses biomasse – og ikke mindst Dall Energys biomasse- og pyrolyseanlæg – som en bæredygtig måde at komme væk fra for eksempel naturgas, fordi man drager nytte af landets store mængde have-parkaffald.

Netop Amiens har er en stor volumen af denne form for biomasse, hvorfor Dall Energys kombi-teknologiske anlæg, hvor biomasse forgasses via pyrolyse, er en god løsning til byens nye fjernvarmeværk.

- Som så mange andre franske byer kæmper vi for den grønne omstilling samt vores mål om at være lokalt energi-selvforsynende i Amiens i 2050. Derfor er vi glade for, at Amiens Energies har lavet en aftale med Engie Solutions og Dall Energy, så vi både kan accelerere vores omstilling og drage nytte af en lokal, miljøvenlig ressource, forklarer Amiens’ borgmester Brigitte Fouré i en pressemeddelelse.

Ambassade hjalp

Ved underskrift-ceremonien på Quai De L'innovation i Amiens den 14. november deltog udover Jens Dall, borgmester Brigitte Fouré og Vincent Pibouleu også den danske ambassadør i Frankrig. 

- Jeg er glad for at være vidne til Dall Energys resultater i Frankrig. Et nyligt besøg på deres installation i Rouen understregede deres teknologiske styrke. Tirsdag deltager jeg i underskriftsceremonien for en ny Dall Energy-installation i Amiens, hvilket markerer en betydelig milepæl i ambassadens samarbejde med Dall Energy, udtaler Michael Starbæk Christensen, dansk ambassadør i Frankrig.

Dall Energy har i forbindelse med dialogen med det franske energiselskab haft en god kontakt til ambassaden. 

- En særlig tak skal gå til Den Danske Ambassade i Paris, som har været en stor hjælp i hele processen, og generelt gør et stort arbejde for at skabe samarbejde mellem Danmark og Frankrig på fjernvarmeområdet, tilføjer salgs og marketingchef Ann Bouisset fra Dall Energy.

Fakta om Dall Energy, Amiens Energies og anlægget

  • Amiens Energies (SEMOP) er et offentlig-privat samarbejde – hvoraf Engie Group har majoriteten.
  • Dall Energy har fået en kontrakt på at bygge en 14MW fjernvarmeanlæg i den nordfranske by Amiens.
  • Engie Solutions skal stå for driften af anlægget i 20 år; Dall Energy har fået en 10 års vedligeholdelsesaftale.
  • Den totale værdi af projektet og vedligeholdelsesaftalen forventes at blive på et trecifret millionbeløb.
  • Underskriftsceremonien foregik den 14/11 2023 på Quai De L'innovation i Amiens

Kilde: Dall Energy

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095