23948sdkhjf

Medie: Siemens Energy præsenterer redningsplan onsdag

Når Siemens Energy onsdag præsenterer regnskab for 2022/2023, vil man også løfte sløret for en milliardstor garantiaftale med blandt andet den tyske stat. Det skriver Reuters baseret på tre kilder med kendskab til processen.

Siemens Energy er endt i store problemer på grund af datterselskabet Siemens Gamesa. Komponentmangel og kraftigt stigende priser på alt fra råvarer og energi til transport, kombineret med store garantiudbetalinger som følge af defekte vindmøller, har resulteret i enorme underskud hos vindmølleproducenten.

Derfor har Siemens Energy bedt den tyske stat om hjælp, og det ser man nu ud til at få.

I oktober kom det frem, at vindmølleproducenten var i forhandlinger med stat, banker og det tidligere moderselskab Siemens AG om en hjælpepakke på 15 mia. euro (111,9 mia. kr.) som garanti for den ordreportefølje på 109 mia. euro (813 mia. kr.), som Siemens Energy har.

Som en del af aftalen vil banker hæfte for omkring 12 mia. euro (89,5 mia. kr.), mens regeringen garanterer 7,5 mia. euro (56,0 mia. kr.). Derudover er der fundet en løsning på yderligere 3 mia. euro (22,4 mia. kr.), som ikke er specificeret. De endelige detaljer vil blive fastlagt på et bestyrelsesmøde hos Siemens AG tirsdag.

Siemens Energy, Siemens AG og det tyske økonomiministerium har afvist at kommentere aftalen.

Alene i tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2022/2023 havde Siemens Energy et underskud på knap 22 mia. kr., og i hele året kalkulerer man med et underskud på næste 34 mia. kr. Det offentliggjorde selskabet i august.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.72