23948sdkhjf

Fleksibel produktion sikrer dansk underleverandørs konkurrenceevne i Sverige

Både nye og gamle kunder er i centrum, når Hosta Industries deltager på underleverandørmessen Elmia Subcontractor

Gennem en årrække har Hosta Industries været fast inventar på Nordens største underleverandørmesse Elmia Subcontractor.

Den nordjyske virksomhed er også at finde i Jönköping i år, når messen bliver skudt i gang den 14. november.

- Vi er der for at møde både eksisterende, men også nye kunder i Sverige. Så det er en kærkommen lejlighed til at gøre det. Det ligger rent geografisk fornuftigt midt i Sverige, og der en del, der pendler ind til den messe. Det er derfor, vi er deroppe, forklarer Christian Mosevang, administrerende direktør og ejer af Hosta Industries.

Hosta Industries står sammen med en række andre danske virksomheder på fællesstanden Pavillion of Denmark.

- Det har vi haft fornuftig succes med, konstaterer Christian Mosevang.

Vigtigt eksportmarked

Selv om den nordjyske virksomhed har været med på messen i en del år, lægger Christian Mosevang ikke skjul på, at han stadig jagter nye kunder på det svenske marked.

- Det er samme type, som vi har i Danmark. Der er dog nogle industrisegmenter i Sverige, der er større, end de er i Danmark. Men der er ikke andre markeder i Sverige, end dem vi kender herhjemmefra, fortæller han.

Sverige er i dag Hostas Industries’ klart største eksportmarked, og det er en anden grund til, at det er vigtigt at være synlig derovre.

- Vi har direkte eksport generelt fra Hosta på omkring 45 procent. Sverige er det største med omkring 27-28 procent af det, siger Christian Mosevang.

Kigger ikke kun på kroner og øre

Hosta Industries-direktøren følger derfor - som andre eksporterende virksomheder - med i svensk økonomi. Lige for tiden er det ikke opløftende læsning med en økonomi, der balancerer på kanten af recession, og en kronekurs, der er historisk lav.

Alligevel mener Christian Mosevang, at der er noget at hente som dansk underleverandør i vores naboland.

- Hvis man kun kigger på kroner og øre, så er det sværere at sælge ind. Men jeg synes ikke, svenskerne er så forhippede på kun at kigge på økonomi. De kigger mere på den samlede pakke og supply chain. At den svenske krone er så lav øger selvfølgelig deres konkurrenceevne ud af Sverige og ud i verden, men efterspørgslen er stadig fornuftig, forklarer Christian Mosevang.

- Vi prøver at sælge ind på flere parametre udover kun på økonomi. Vi har en lidt mere omstillingspart og lidt mere fleksibel produktion, end der måske kendetegner Sverige. Vi er lidt mere agile i dagligdagen, og kan nemmere skalere op og ned efter deres behov, slutter han.

Udover Hosta Industries udstiller cirka 30 danske virksomheder på Elmia Subcontractor.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094