23948sdkhjf

Maskinfabrik kan udvide produktionstiden syv timer hver dag med AGV

En Global AGV har overtaget opgaven med at fodre produktionslinjerne med råmaterialer hos Millpart

Millpart leverer hydrauliske komponenter til virksomheder verden over, og for at opretholde en optimal kvalitet har virksomheden også stort fokus på at udnytte automatiseringens mange muligheder – både i forhold til deres produktionsprocesser, men også for at højne arbejdsmiljøet.

Og da de for nylig investerede i en ny robotcelle, greb de muligheden for også at automatisere de mange tunge palleflyt til og fra disse robotceller med Global AGV.

Færre flaskehalse og et ekstra skift i døgnet

Flaskehalse og stop på produktionslinjen er både dyrt og uholdbart. Hos Millpart havde de en tilbagevendende udfordring med mange udsving i deres robotceller, fordi de løb tør for råmateriale.

Den udfordring har AGV'en løst. Implementeringen af Global AGV betyder, at de i dag har en mere stabil produktion og kan køre et ekstra skift i døgnet, selvom de ikke har mandskab på.

Og særligt ønsket om en stabil og jævn produktion var af stor betydning for AGV-investeringen.

- Vi ønskede at minimere udsving forårsaget af travlhed og mandskabsmangel. Med Global AGV kan vi opretholde et jævnt flow i produktionen. Før skulle en operatør manuelt flytte pallerne. Derfor havde vi ofte stop på linjen, fordi den var løbet tør for råmateriale – og den kørte ikke igen, før en medarbejder opdagede det. Med AGV’en kan vi ”fodre op” og sørge for, at der er råmateriale til langt over 24 timer, fortæller Tom Nørsten, produktionschef hos Millpart, i en pressemeddelelse.

Konkret betyder det, at de kan holde produktionslinjen kørende seks-syv timer mere end deres normale arbejdstid – og det har naturligvis resulteret i en højere produktionskapacitet, og at de kan udnytte maskinerne fuldt ud.

Installeret på kun 3 dage

For Millpart var det vigtigt med en pålidelig løsning, som var blevet implementeret med succes i andre virksomheder. Og ifølge Tom Nørsten forløb installationen fuldstændig smertefrit.

- Det har bare fungeret, konstaterer han, og fortsætter:

- Jeg er positivt overrasket over, hvor hurtigt og problemfrit AGV’en blev implementeret. Fra alt var klar fra vores side, tog det tre dage. Herfra kørte den uden stop i 24 timer – og har sådan set kørt uden problemer siden. Desuden er det fedt, at det er en gennemtestet løsning, så vi ikke skulle agere forsøgskaniner.

Skåner medarbejderne mod tunge flyt

En anden – men lige så vigtig – grund til at implementere en AGV, er arbejdsmiljøet. For hvad der førhen var en opslidende opgave for medarbejderne, løses i dag af AGVen.

I dag varetager AGV’en opgaven med at flytte de tunge metalblokke rundt i produktionen – noget operatørerne tidligere flyttede rundt på manuelt med en pallestabler.

- Når teknologien er der, er der ingen grund til, at vores medarbejdere slider sig halvt ihjel, når de skal flytte de tunge blokke. Samtidig er det motiverende for både os og medarbejderne at investere i ny teknologi, som kan gøre arbejdet nemmere, fortæller Tom Nørsten.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094