23948sdkhjf

"Langt, sejt træk” giver flot resultat hos nordjysk underleverandør

Den nordjyske underleverandør har fokus på at lande nye, strategiske kunder i jagten på mere vækst

Da den nordjyske underleverandør Hosta Industries satte punktum for regnskabsåret 2021/2022, var det med et rekordoverskud før skat på 25,1 mio. kr. Samtidig var det med forventningen om, at 2022/2023 ville ende på cirka samme niveau.

Det kom dog ikke til at holde stik. Faktisk endte året 5 mio. kr. bedre.

Henter mere arbejde i kendte brancher

Indehaver og administrerende direktør, Christian Mosevang, fortæller, at det er et langt, sejt træk, der i de seneste år, har givet afkast hos Hosta Industries. Specielt siden 2020/2021 er indtjeningen vokset markant hos underleverandøren.

- Vi har haft fokus på at udvikle de markeder, vi arbejder på og samarbejde med vores kunder, både nye og eksisterende, siger han, og understreger, at det er inden for kendte brancher, Hosta Industries henter fremgangen:

- Vi går ikke ind i nogle nye brancher, men vi udbygger og gør banen større i de områder, vi excellerer i, konstaterer Christian Mosevang.

Produktionsapparatet skal udnyttes bedst muligt

Som stort set alle underleverandører i Danmark har Hosta Industries også været påvirket af stigende råvarepriser og generel uro i markedet, men det har altså ikke påvirket bundlinjen negativt hos Hjallerup-virksomheden i seneste regnskabsår.

- Vi har et tæt samarbejde med kunder og leverandører. Så det er den måde, vi har navigeret uden om det. Det er sådan set de vigtigste parametre for os, siger Christian Mosevang.

Et andet aspekt, der har været med til at sikre Hosta Industries i mere usikre tider, er store investeringer i produktionsapparatet på fabrikken i Hjallerup for at sikre, at man kan holde produktiviteten i top.

Det stoppede heller ikke i 2022/2023, hvor der blandt andet blev investeret i ny robotteknologi i Hostas bukke- og svejseafdelinger.

- Det er jo ikke antallet af medarbejdere, der er afgørende, slet ikke i en tid hvor der er mangel på faglært arbejdskraft. I stedet er det et spørgsmål om at optimere og øge produktiviteten og tænke de rette tanker, vedrørende hvad vi producerer. Det er mere vigtigt, end om vi er 70 eller 100 mand. Det er vigtigt, at vi har det godt, når vi går på arbejde, og at vi får udnyttet vores maskiner bedst muligt, forklarer Christian Mosevang.

Fortsat høj indtjening

Netop derfor er han også ganske fortrøstningsfuld med hensyn til fremtiden, selv om uroen på markedet ikke er blevet mindre i den seneste tid.

- Vi synes selv, vi er kommet fornuftigt i gang med det nye regnskabsår, og vi overholder også næsten vores budget. Der er måske en enkelt måned, hvor det ligger lidt under, men samtidig har vi haft nogle måneder, der har ligget over. Så vi er rimelig fortrøstningsfulde, selvom der er lidt uro i markedet, siger Christian Mosevang, og tilføjer:

- Vi mærker selvfølgelig også uroen. Det er ikke anderledes for os, end det er for alle de andre. Vores ordrebeholdning er måske knap så stor, som den har været, men vi får stadig solgt det, vi skal sælge.

Han forventer et resultat før skat i 2023/2024 på 25-30 mio. kr., dog med det forbehold, at fortsat jagt på vækst kan gå ud over indtjeningen.

- Vi har nogle strategiske kunder, vi jagter lidt mere målrettet, og som vi også har en dialog med allerede. Der er nogle gange en indkøringsfase med den type kunder, som man skal bruge lidt interne ressourcer på, slutter Christian Mosevang.

Hosta Industries A/S
Regnskabsår 2022/2023 2021/2022
Valuta Mio. kr. Mio. kr.
Bruttofortjeneste 68,7 68,0
Resultat af primær drift 30,1 25,2
Resultat før skat 30,1 25,1
Årets resultat 23,6 19,6
Balancestatus 83,6 80,0
Egenkapital 61,5 48,0
Antal ansatte 62 72
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: underleverandører
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.799