23948sdkhjf

Producent af byggerobotter vil hente millioner på børsen efter skuffende regnskab

Producenten af byggerobotter kom ud af seneste regnskabsår med stort underskud

Leverandør af automatiserede løsninger til byggeindustrien, Odico, har offentliggjort regnskab for det forskudte regnskabsår 2022/2023.

Det viser en omsætning på 10,5 mio. kr., hvilket er 4,2 mio. kr. dårligere end året før. Resultat før skat blev et underskud på 20,6 mio. kr. – eller næsten en fordobling fra -12,0 mio. kr. i 2021/2022.

- I det forgangne regnskabsår blev der for alvor sat handling på den mere markedsfokuserede strategi for Odico. Gennem en tydeligere og mere intensiveret kommunikation til markedet om Odicos værdiskabelse og gennem mange, nye og tætte kundedialoger, lykkedes det på relativt kort tid at opbygge en historisk høj pipeline af kundeforespørgsler og konkrete salgs leads. Selvom det har taget længere tid en forventet at konvertere den positive kundeinteresse og pipeline til ordrer – hvor især første halvårs omsætning blev skuffende, har selskabet fokuseret på at omdanne testordrer, pilotprojekter og enkeltprojekter til egentlig gentagen serieproduktion og -projekter, med sigte på at øge forudsigeligheden og skabe løbende omsætning med lavere risiko og forbedret indtjening, siger CEO Henrik Jacobsen i en kommentar til regnskabet.

Han betegner både resultat og omsætning som utilfredsstillende, og forklarer det blandt andet med, at man har mødt en opbremsning i markedet som følge af krigen i Ukraine, rentestigninger og energikrise.

Henrik Jacobsen understreger dog, at Odico har fået en del ordrer i starten af det nye regnskabsår, og derfor har en historisk høj ordrepipeline.

- Der er en begrundet tro på, at den skærpede strategi, som Odicos bestyrelse og nye ledelse iværksatte ved indgangen til det forgangne regnskabsår - hvor de væsentligste pejlemærker er en mere tydelig kommunikation af værdiskabelsen, fokus på større key accounts og strategiske samarbejdspartnere – ser ud til at virke og nu vil muliggøre en reel og realistisk skalering af Odicos forretning, udtaler Henrik Jacobsen.

Det store underskud har dog reduceret Odicos egenkapital til 14,4 mio. kr. Derfor har selskabets bestyrelse valgt at sætte gang i en fortegningsemission, hvor man håber at kunne rejse 11,6 mio. kr. i frisk kapital.

På forhånd har selskabets ledelse og medstifter givet tilsagn om 0,9 mio. kr., ligesom der er garantitilsagn om yderligere 6,7 mio. kr. Kapitalforhøjelsen ventes registreret allerede ved udgangen af måneden.

Pengene skal bruges til at sikre tilstrækkelig produktionskapacitet og til at sikre yderligere kommercielle ressourcer. Derudover vil Odico afvikle en kortfristet gæld på 3 mio. kr.

Odico forventer i 2023/2024 en omsætning på 22-25 mio. kr., og et resultat før afskrivninger, ebitda, på -2 til -5 mio. kr. Breakeven ventes at blive indfriet i 2024/2025.

Odico A/S
Regnskabsår 2022/2023 2021/2022
Valuta Mio. kr. Mio. kr.
Nettoomsætning 10,5 14,7
Bruttoresultat 4,0 3,1
Resultat før finansielle poster -20,4 -11,7
Resultat før skat -20,6 -12,0
Årets resultat -20,6 -11,6
Balancestatus 29,7 49,1
Egenkapital 14,4 35,0
Antal ansatte 29 27
Kilde: Odico

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079