23948sdkhjf

Amerikansk industrigigant køber Svanehøj

ITT Inc. styrker sin tilstedeværelse på det voksende marked for flydende gas gennem et opkøb af den nordjyske pumpeproducent

Svanehøj har i de senere år positioneret sig blandt de førende leverandører af marinepumper og målesystemer til gastanke. Sideløbende har virksomheden opbygget en af markedets største service- og aftersales-forretninger og er i dag en totalleverandør af inspektion, service og kalibrering af cargo-udstyr på gas- og P&C-tankskibe.

Nu er Svanehøj klar til at sætte yderligere fart i udviklingen som en del af ITT-koncernen, der beskæftiger mere end 10.000 ansatte i 35 lande. Den amerikanske industrigigant med hovedkontor i Stamford, Connecticut, råder i forvejen over en række brands inden for transport, industri og energi. 

Med købet af Svanehøj Group A/S udvider ITT sine aktiviteter til også at omfatte den maritime industri.

- Svanehøj tilfører ITT omfattende erfaring fra marineindustrien og et produktprogram, der passer rigtig godt til den grønne omstilling. Virksomheden er førende i flere segmenter med en omfattende portefølje af pumper i drift og har realiseret en vækst, der overgår markedsudviklingen. Ligesom ITT har Svanehøj skabt et stærkt aftersales-setup, der bidrager betydeligt til den samlede forretning gennem et globalt servicenetværk og en datadrevet tilgang til udvikling, siger Luca Savi, CEO og President hos ITT, i en pressemeddelelse.

ITT er den perfekte partner

Svanehøjs historie daterer sig helt tilbage til 1928, men siden virksomheden i 2018 blev genetableret som et selvstændigt brand har udviklingen for alvor taget fart. 

I 2022 opnåede Svanehøj den højeste omsætning og indtjening nogensinde, og virksomheden har bragt sig selv i en fordelagtig position som leverandør af kritiske komponenter og services til energiomstillingen i de tunge industrier.

- For fem år siden begav vi os ud på en rejse med ambitionen om at udvikle Svanehøj til en betydelig aktør i den grønne omstilling. Takket være en forbilledlig indsats fra ledelse og medarbejdere er det i høj grad lykkedes. Vi har styrket Svanehøjs omdømme som en fremsynet og betroet leverandør, samtidig med at vi har flerdoblet vores omsætning og skabt et solidt overskud. Derfor er jeg stolt over, at Svanehøj nu fortsætter sin rejse som en del af ITT-familien, siger bestyrelsesformand Søren Ø. Sørensen fra Svanehøj.

Foruden talrige referencer inden for LNG og LPG har Svanehøj de seneste år vundet ordrer på pumpesystemer til både ammoniak- og metanoldrevne skibe samt til transport af CO2. Et af de aktuelle projekter er Northern Lights' Carbon Capture & Storage-anlæg i Norge, hvor Svanehøj er valgt som leverandør af cargopumper til tre CO2-skibe.

- Vi har lagt en ambitiøs vækstplan for Svanehøj, og ITT er den perfekte partner til at hjælpe os med at eksekvere den. De har en stor tro på vores organisation og vores brand. Samtidig har de en betydelig erfaring fra andre brancher med nogle produkter og services, der på mange måder kan sammenlignes med vores. Det skaber nogle oplagte synergier på det kommercielle område, og jeg er sikker på, at vi i fællesskab kan sætte yderligere fart på vores bidrag til energiomstillingen, siger CEO Søren Kringelholt Nielsen, Svanehøj.

Handlen forventes gennemført i første kvartal 2024, betinget af relevante myndigheders godkendelse. Svanehøj Group A/S bliver en del af ITT’s Industrial Process-segment, der er leverandør af blandt andet pumpesystemer, ventiler og service/aftersales.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095