23948sdkhjf

Siemens Gamesa sender nødraket i vejret: Vil have hjælp fra den tyske stat

I disse dage diskuteres en hjælpepakke til en værdi af et trecifret milliardbeløb

De seneste par år har været barske for vindmølleindustrien og i særdeleshed for tyske Siemens Gamesa. Samtidig med, at den globale uro har skabt komponentmangel og kraftigt stigende priser på alt fra råvarer og energi til transport, har den tyske vindmølleproducent kæmpet med store garantiudbetalinger som følge af defekte vindmøller.

Resultatet har været enorme underskud hos både Siemens Gamesa og moderselskabet Siemens Energy. Alene i tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2022/2023 havde Siemens Energy et underskud på knap 22 mia. kr., og i hele året kalkulerer man med et underskud på næste 34 mia. kr. Det offentliggjorde selskabet i august.

Det har fået Siemens Energy til at råbe vagt i gevær og bede om hjælp hos den tyske stat. Det skriver det tyske erhvervsmedie Handelsblatt.

I de seneste dage har der været fuld gang i forhandlingerne om en hjælpepakke mellem Siemens Energy, selskabets banker og de tyske myndigheder. Der synes at være bred enighed om, at selskabet skal hjælpes, da koncernen ifølge den tyske kansler Olof Scholz er en ”meget vigtig virksomhed” i forbindelse med den grønne omstilling.

Der er dog endnu ikke indgået en aftale, fordi de øvrige parter vil have Siemens-koncernen, der ejer 25 procent af aktierne i Siemens Energy, på banen som en del af løsningen.

Siemens Energy sendte i sidste uge en børsmeddelelse ud, hvor man bekræftede forhandlingerne med den tyske stat. Her understregede man samtidig, at regnskabet for 2022/2023 stadig forventes at ende som udmeldt i august.

I Siemens Gamesa har man stoppet for salget af flere onshore-modeller, ligesom man er selektiv med, hvilke offshore-ordrer man tager ind. Derfor forventes både underskud og cash flow i 2024 at blive værre end forudset.

Samtidig kører koncernens aktiviteter inden for gasturbiner dog med solide overskud, men en stærk ordreindgang her stiller øgede krav til garantistillelse, da projekterne ofte forløber over lang tid. Derfor jagter Siemens Energy milliardstore garantistillelser på op mod 112 mia. kr., og det er her man håber, at staten vil træde til.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.679