23948sdkhjf

Fjeder-producent løber med ejerleder-pris

Hagens Fjedre løb med Temaprisen ved uddelingen af Årets Ejerleder 2023 i Nordjylland

I forbindelse med kåringen af Årets Ejerleder 2023 overrækkes for syvende gang en temapris, som går til den ejerleder, der har udvist et stærkt fokus på årets tema, ejerledernes grønne transformation.

I Nordjyllands går prisen i år til Henrik Hagens og Johnny Brejner Hansen fra Støvring-virksomheden Hagens Fjedre, som producerer alle former for fjedre og fjederløsninger.

Hagens Fjedre startede oprindeligt som en cykelforretning i København i 1945, men efter 10 år begyndte stifteren, Knud Hagens, udelukkende at fokusere på produktion af fjedre. I 1992 indtrådte Henrik Hagens, som er tredjegenerations ejerleder, i virksomheden og har siden 2005 været administrerende direktør. Johnny Brejner Hansen blev en del af ejerkredsen i 2010.

- Temaprisen går til Henrik og Johnny, der står i spidsen for Hagens Fjedre. For de to ejerledere udgør bæredygtighed en grundsten i Hagens Fjedre. De tror på, at vækst og bæredygtighed går hånd i hånd, og derfor arbejder de målrettet mod at blive en grønnere virksomhed, udtaler Torben Toft Kristensen, partner i PWC i Aalborg, der står bag prisen sammen med Dansk Erhverv og Nykredit.

- Henrik og Johnny har sat en ambitiøs bæredygtig retning for Hagens Fjedre, som involverer og stiller krav til alle led i virksomhedens værdikæde. Ejerlederne arbejder med fire af FN’s verdensmål, herunder ansvarligt forbrug og produktion, bæredygtig energi samt sundhed og trivsel, hvilket understreger Henrik og Johnnys grønne fokus, fortsætter han.

Arbejdet med miljø i mere end et årti

I Hagens Fjedre har man engageret sig i miljøforbedringer i mere end et årti, men virksomheden er langt fra færdig med at transformere sig til at blive en grønnere virksomhed. Som en ny tilgang har man i Hagens Fjedre påbegyndt en grøn transformation på koncernniveau og undersøger derfor muligheder inden for solenergi ved at kigge på solcelleprojekter.

- Henrik Hagens og Johnny Brejner Hansen er to ejerledere, som har store ambitioner for fremtiden. De vil øge både top- og bundlinje, fortsætte deres arbejde mod at blive en grønnere virksomhed og sikre, at Hagens Fjedre er en sund arbejdsplads med høj trivsel og godt samarbejde, siger Klaus Karlsen, Nykredits storkundedirektør i Nordjylland.

Hos Dansk Erhverv er vicedirektør, Casper Klynge, enig i, at den rette vinder af Temaprisen 2023 i Region Nordjylland er Henrik Hagens og Johnny Brejner Hansen:

- Henrik Hagens og Johnny Brejner Hansen har formået at få dette års tema, ejerledernes grønne transformation, til at være en integreret del af virksomheden. De har et klart og tydeligt fokus på bæredygtighed og arbejder på at fremtidssikre deres virksomhed i forhold til miljø og klima. Det fortjener anerkendelse, udtaler Casper Klynge.

Vinderen af Årets Ejerleder 2023 i Region Nordjylland blev Kasper Ulrich, Christian Aachmann og Christoffer Bak fra tøjvirksomheden Shaping New Tomorrow.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142