23948sdkhjf

Ledigheden røg et lille nøk opad i september

Ledigheden steg med 300 personer i september, så den nu er oppe på 84.400. Det svarer til 2,9 procent

Helt som ventet rykkede ledigheden sig ikke væsentligt ud af stedet i september.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at arbejdsløshedskøen godt nok blev 300 personer længere, men det er en marginal ændring set i forhold til de 84.100, der stod i den i forvejen.

Ledighedsprocenten er således fortsat 2,9, og spørger man Palle Sørensen, der er cheføkonom i Nykredit, er det et flot tal, når man tager den økonomiske virkelighed i betragtning.

- Selvom det seneste halvandet år ikke har skortet på dårlige nyheder – rekordhøj inflation, massive rentestigninger og krig i Ukraine og Israel – så har arbejdsmarkedet klaret mere eller mindre frisag, lyder hans vurdering.

Når antallet af ledige ikke vokser mere, end det gør, så skyldes det ifølge Palle Sørensen, at mange virksomheder holder fast i deres medarbejdere, fordi de er bange for ikke at kunne erstatte dem, når opsvinget kommer.

Ledigheden har været svagt stigende hen over de seneste 12 måneder, hvor antallet af ledige er vokset med 8.400 personer.

Og meget tyder på, at den fortsat vil vokse den kommende tid, mener Kristian Skriver, der er seniorøkonom i Dansk Erhverv.

Det begrunder han blandt andet med, at der bliver slået færre jobs op, end der har gjort.

- Der er fortsat jobvækst i Danmark, men de faldende jobopslag er tegn på, at de kommende måneder bliver mere afdæmpede, siger han.

Selv om ledigheden altså er vokset en smule, så er beskæftigelsen vokset endnu mere.

Siden nytår er der kommet 27.000 flere i arbejde, og i august rundede beskæftigelsen for første gang tre millioner.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063