23948sdkhjf

Ny ledelse hos Tresu

Sideløbende med leveringen af to rekordordrer gennemfører Tresu nu et generationsskifte efter Erhvervsinvests overtagelse af aktiemajoriteten i 2010.
Tresu Group forbereder sig på en vækstperiode, der inden for de næste år skal øge omsætningen med 25-30 procent. Koncernen, med hovedsæde i Bjert ved Kolding, har indgået de to største ordrer i virksomhedens historie, som indebærer levering af avancerede flexotrykmaskiner til en samlet værdi på langt over 100 mio. kr. til nogle af de største udbydere at lotteriprodukter i USA og Kina.

Sideløbende fuldbyrder Tresu et generationsskifte i topledelsen, hvor den hidtidige administrerende direktør Erik Gydesen, 67 år, overgår til en stilling som seniorrådgiver. Da Erhvervsinvest i september 2010 blev hovedaktionær i virksomheden, indgik parterne en aftale om, at Erik Gydesen som repræsentant for den tidligere ejerkreds skulle fortsætte som administrerende direktør i halvandet til to år. Den overgangsperiode er udløbet, og han kan efter 31 år i Tresu nu hellige sig udviklingsopgaver.

Direktionen vil med virkning fra 1. juli 2013 blive reduceret fra tre til to medlemmer, Søren Maarssø og Erik Gaj Nielsen. Rollefordelingen mellem de to sideordnede direktører vil blive fastlagt i den nærmeste fremtid.

- Jeg glæder mig over at kunne overdrage ledelsen af Tresu til dygtige og kompetente kolleger og ser frem til at hellige mig rollen som sparringspartner inden for udvikling. Da jeg kom til virksomheden i 1982, var vi 20 medarbejdere, og vi har siden været igennem en spændende rejse fra en lille maskinfabrik til en international teknologivirksomhed, siger Erik Gydesen.

Den ypperste teknologi
Søren Maarssø, 42 år, kom til Tresu i 1994 som projektingeniør, blev leder af ingeniørafdelingen i 2000 og har siden varetaget ledende poster i virksomheden. I 2007 blev han som divisionsdirektør og medlem af direktionen, og året efter blev han ansvarlig for virksomhedens samlede drift.

- Tresu har i en årrække satset på flere industrier, men har i de senere år valgt at fokusere på kernekompetencerne inden for den grafiske branche. De to seneste ordrer repræsenterer, hvad angår teknologi, kvalitet og kapacitet det ypperste af, hvad vi formår, og med 20 trykværker er de blandt verdens største og mest komplekse trykmaskiner. Med levering og installation fra denne sommer i Georgia, USA, til næste sommer i Beijing, Kina, får vi mulighed for at planlægge og udnytte alle systemer optimalt, siger Søren Maarssø.

Digitaltryk vil præge fremtiden
Erik Gaj Nielsen, 55 år, kom til Tresu som økonomidirektør 1. december 2012. Forinden var han i 16 år ansat i Esbjerg-virksomheden Semco Maritime, først som økonomichef, siden økonomidirektør og fra 2004 som medlem af direktionen.

- Jeg betragter Tresu som en spændende teknologivirksomhed med et stort potentiale, som jeg med mine kompetencer inden for projektstyring vil kunne bidrage til at udnytte. Vi har fået et nyt forretningsområde, digitaltryk, hvor vi samarbejder med ledende, globale virksomheder, og det vil præge udviklingen og opnå høje vækstrater i de kommende år. Ligeledes tror vi meget på området Concept, hvor vi har introduceret en meget konkurrencedygtig, standardiseret trykmaskine på verdensmarkedet, siger Erik Gaj Nielsen.

Tresu omsatte i det regnskabsår, der sluttede 30. september 2012, for 341 mio. kr. og forventer i dette regnskabsår en vækst på 5-10 procent og en væsentlig bedre indtjening end året før.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079