23948sdkhjf

Vald. Birn leder efter nye samarbejdspartnere

Støberikoncernen har forladt joint venture-selskabet China Metal Birn og overvejer nu et fremtidigt setup i Kina.
Efter et håbløst samarbejde med kinesiske China Metal International har Birn-direktør jens Axel Birn takket nej til at forsætte joint venture-selskabet China Metal Birn. Den danske andel var indtil for nylig 49 procent, mens den kinesiske gigant ejede 51 procent. Det skriver Børsen i dag.

- Ledelsen i CMB ville ikke leve op til de kvalitetsstandarder, vi havde aftalt, og de driver virksomheden på en måde, jeg i hvert fald ikke kan stå model til. Det er vigtigt at have forbindelser i Kina, men deres måde at finde løsninger på vil jeg ikke lægge navn til, siger Jens-Axel Birn til avisen.

Birn Holding beholder dog en 10 procent aktiepost til en værdi af ca. 200 mio. kr. i det børsnoterede kinesiske selskab.

Jens Axel Birn forklarer Børsen, at det fremadrettet er nødvendigt for støberikoncernen at være til stede i netop Kina, da kineserne i stigende grad koncentrerer sig om at forsyne deres eget marked. Derfor ser den danske støberikoncern på muligheder for at indgå nye partnerskaber og overvejer desuden, om det vil være muligt at forsøge sig med et vestligt setup på egen hånd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25