23948sdkhjf

Bladt frifundet efter årelang strid

Odense Kommune skal både modtage millioner fra sin rådgiver og sende et millionbeløb videre til Bladt Industries, leverandør af pylonen på Byens Bro i Odense

Pylonen på Byens Bro, der knejser over banelegemet ved Odense Banegård, har i flere år været omdrejningspunkt for en voldgiftssag.

Nu er sagen afgjort, og det koster Gottlieb Paludan Architects dyrt. Det skriver Fyens.dk.

Firmaet, der var Odense Kommunes totalrådgiver i forbindelse med det markante broprojekt, skal betale omkring 9 mio. kr. til Odense Kommune.

Samtidig skal Odense Kommune betale 7,5 mio. kr. til Bladt Industries, som var hovedentreprenør på pylonen. Beløbet svarer til det, som kommunen tidligere tilbageholdt.

Hvad angår Bladt Industries, så frikendes de med Voldgiftsnævnets kendelse for det, som det hele drejer sig om: Fejl på pylonen i form af buler og dårlige svejsninger.

Fejlene på den rustfrie stålpylon blev opdaget hurtigt efter åbningen af broen i maj 2015. Men først i 2020 meddelte Odense Kommune, at dialogen skulle vige pladsen for en voldgiftssag. Her blev der rejst erstatningskrav mod Bladt Industries og sekundært Gottlieb Paludan Architects.

Omkostningerne til broen var cirka 116 mio. kr., da den blev bygget.

Hos Bladt Industries er der glæde over afgørelsen.

- Vi er glade for at voldgiftsretten, som forventet, har frifundet og givet fuldt medhold til Bladt i denne sag, og vi ser frem til nu at kunne lægge den bag os, skriver kommunikationsdirektør Rikke Tikjøb Christiansen i en mail til TV 2 Fyn.

Redaktionen har været i kontakt med Gottlieb Paludan Architects, som har følgende kommentar til afgørelsen:

"Vi tager kendelsen til efterretning, men er helt uenige i dommerens afgørelse – hvilket også fremgår af sagens akter," skriver Sten Sødring, kommunikations- og udviklingschef hos Gottlieb Paludan Architects, i en mail til redaktionen og tilføjer, at selskabet ikke har yderligere kommentarer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094