23948sdkhjf

Direktør bliver eneejer af Andersens Maskinfabrik

Medejer og teknisk direktør Bjarne Andersen går på pension og overdrager sin ejerandel på 50 procent til Jan Andersen, der herefter er eneejer af firmaet.
De to brødre har i en lang årrække sammen drevet det gamle familiefirma i Hadsten. Det skriver lokalmediet Hadsten-PingvinNyt.

I 1968 grundlagde faderen Aksel Andersen firmaet, der dengang producerede fodringsanlæg til dambrug. I 1974 kom direktør Jan Andersen ind i firmaet som 18-årig, og i 1976 startede teknisk direktør Bjarne Andersen også i firmaet. Et generationsskifte syntes således allerede sikret på et tidligt tidspunkt.

I 1980 overtog Jan og Bjarne Andersen 50 procent af firmaet og i 1990 de sidste 50 procent, så de hver ejede 50 procent. Jan Andersen overtager nu Bjarne Andersens ejerandel.

Fra 1973 til 1978 var det smedearbejde, der var i højsædet, men siden 1978 har firmaet udelukkende beskæftiget sig med spåntagende bearbejdning som underleverandør. I oktober 1998 flyttede man til egne nyopførte bygninger på Mågevej i Hadsten.

- Det er en hård og spændende branche, og vi har haft såvel gode som dårlige tider. I 2004 måtte firmaet gennem en rekonstruktion, men vi har nu fundet et leje, hvor vi har en god kundesammensætning og et omsætningsniveau, der passer til vores moderne maskinpark, udtaler Jan Andersen, der dog samtidig nævner, at personalet er firmaets måske største aktiv.

Værkfører er Tim Rasmussen, men det bliver Dan Andersen der nu som teknisk chef tager over efter Bjarne Andersen. Dan Andersen er søn af Jan Andersen, så måske er næste generation allerede ved at blive kørt på plads.

Til næste år kan direktør Jan Andersen fejre 40 års jubilæum i firmaet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079