23948sdkhjf

Solid vækst i det danske robotsalg

Salget af industrirobotter i Danmark er nu igen på højde med niveauet før finanskrisen. Det viser den officielle robotstatistik fra International Federation of Robotics.
I alt 503 industrirobotter blev der i 2012 solgt i Danmark. Det svarer til en stigning på 14,8 procent i forhold til 2011, og dermed ser de danske fremstillingsvirksomheders iver efter robotter ud til at være på genopretningskurs efter et par katastrofale år i 2009 og 2010. Salget i 2012 er mere end fordoblet i forhold til tallet i 2009.

Denne udvikling glæder Steffen Enemark, formand for Dansk Robot Netværk (DIRA):

- De seneste tal fra IFR viser, at det danske marked for robotter atter er ved at komme på fode efter et par hårde kriseår. Det er glædeligt, at investeringslysten er ved at vende tilbage, for den er en nødvendighed, hvis vi vil gøre os håb om at holde produktion i Danmark, udtaler formanden, og fortsætter:

- Vi møder og repræsenterer i DIRA mange danske virksomheder, som er kommet styrket ud af krisen, fordi de indså, at automations- og robotteknologi kan være nøglen til at holde rentabel produktion herhjemme. Men det kræver dog et økonomisk overskud at investere i nye implementeringer af avanceret teknologi. Dette overskud lader nu til at være på vej tilbage, og dermed skabes grundlaget for en positiv spiral af nye investeringer, som kan vise sig at være meget gavnlige for de enkelte virksomheder og den danske økonomi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111