23948sdkhjf

Velpolstret ordrebog skal sikre NKT i turbulent marked

De seneste måneder har budt på en perlerække af dårlige nyheder fra den vedvarende energibranche. Flere store offshore projekter er blevet aflyst, fordi finansieringen ikke hænger sammen i en tid med stigende renter og høj inflation.

NKT er blandt verdens største leverandører af energikabler, og færre havmølleparker bør alt andet lige betyde behov for færre kabler. CEO Claes Westerlind er dog ikke umiddelbart så bekymret for NKT’s udvikling i de kommende år. Det skriver Børsen.

Det skyldes, at NKT har haft vind i sejlene på det seneste og allerede har fyldt kapaciteten godt op for de kommende år.

- Vi har en ordrebeholdning på 75 mia. kr., og hvis der skulle komme en aflysning, vil det være en relativt mindre del af den store ordrebeholdning – for eksempel hvis du sammenligner med situationen for et par år siden, hvor der var ordrer for mindre end 15 mia. kr., siger Claes Westerlind til Børsen.

Han holder derfor også fast i vækstambitionerne for de kommende år. Ifølge dem skal NKT øge omsætning fra de 15 mia. kr., man hentede i 2022, til 25 mia. kr. i 2028. I samme periode skal driftsresultatet vokse fra 1,2 mia. kr. til 4,1 mia. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094