23948sdkhjf

Grundfos fejrer 50 år i USA

Grundfos kan fejre 50-års jubilæum i USA. Den næsten 80 år gamle virksomhed med hovedsæde i Bjerringbro åbnede sit første selskab i USA i 1973 og har nu 13 kontorer og produktionsfaciliteter i landet og beskæftiger godt 1.600 medarbejdere på den anden side af Atlanten.

- Grundfos opstod, da Poul Due Jensen ville gøre en ekstraordinær indsats for at opfylde sin første kundes behov, og herefter gjorde han det til sit livsværk at skabe løsninger til sine kunders vandpumpebehov, fortæller Ansell Sims, president for Grundfos US.

- Vi fejrer 50 år i USA og viderefører denne arv, da vi altid flytter grænserne for innovation, bæredygtighed og effektivitet, tilføjer han.

I 1944 startede grundlæggeren Poul Due Jensen Grundfos i sin kælder i Bjerringbro. Da han ikke kunne finde en elektrisk kvalitetspumpe til en kundes lille automatiske vandværksprojekt, udviklede han sin egen. Virksomheden ekspanderede hurtigt i Europa og til andre lande med et mål om også at åbne salgs- og produktionsaktiviteter i USA.

I 1973 besøgte Einar Cook, en dansk-amerikaner fra Fresno i Californien, Grundfos i Danmark og blev forbløffet over kvaliteten af turbinepumperne til dybe brønde, og han vendte tilbage til USA for at bruge dem på sin gård. Cook importerede derefter et par pumper, som han solgte i sin forretning med landbrugsudstyr, og det blev starten på den amerikanske afdeling.

I løbet af de følgende år åbnede virksomheden kontorer i Allentown i Pennsylvania og Kansas City i Kansas og udvidede kontoret i Fresno. I 2006 indledte Grundfos en periode med markant vækst ved at opkøbe amerikanske virksomheder som Paco, Peerless og Yeomans. I 2009 åbnede Grundfos sit anlæg i Brookshire i Texas, og siden åbnedes et vandteknologicenter i Fresno i 2011. Det følgende år etablerede Grundfos sit amerikanske hovedkvarter i Chicago og lancerede et vandbesparelsesprojekt i Fresno.

I 2022 flyttede Grundfos sit amerikanske hovedkvarter til et nybygget, bæredygtigt kompleks i Brookshire. Det 45.000 kvadratmeter store anlæg er således det første LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) certificerede v4 Platinum nybyggeri i Texas, ifølge Green Building Information Gateway. Bygningen bruger ingen fossile brændstoffer, og den opsamler og opbevarer 873.183 liter regnvand årligt, hvilket giver en samlet besparelse på 62 procent på energiomkostningerne sammenlignet med en typisk erhvervsbygning.

- For Grundfos symboliserer hver eneste dråbe vand et løfte om en bedre fremtid, siger Poul Due Jensen, koncernchef for Grundfos og barnebarn af grundlæggeren.

- Hver dag er vi drevet af en forpligtelse til at gøre en positiv forskel for både vores kunder og det omgivende samfund ved at løse klodens mest presserende vand- og klimaproblemer gennem banebrydende, energieffektive løsninger, fortsætter han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157