23948sdkhjf

Amerikansk kapitalfond køber nordsjællandsk succesvirksomhed

Kapitalfonden Axcel har solgt nordsjællandske Mountain Top til det amerikanske selskab Realtruck

Mountain Top har produceret tilbehør til pick-up trucks siden 1978, blandt andet aluminiumslåg, rullelåg eller lad-indlæg til samtlige bilmærker, som producerer pick-up-trucks - herunder Ford, Nissan, Renault, VW, Mercedes-Benz og Toyota.

Virksomheden, med hovedsæde i Frederikssund, blev i 2017 overtaget af Axcel, hvor stifterne, ægteparret Lars og Marie-Louise Bjerg solgte 75 procent af selskabet.

I foråret 2018 forlod de den daglige ledelse og tog ifølge flere finansmedier op mod 800 mio. kr. med i bagagen. Og med Axcel i ryggen tog udviklingen for alvor fat i Mountain Top.

I dag har Mountain Top 350 ansatte og producerer fra fabrikker i Danmark, Nordamerika, Thailand og Australien.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi har opnået vores mål med at transformere virksomheden fra en regional spiller til en førende global leverandør, siger Christoffer Müller, partner i Axcel.

- Under vores ejerskab har vi investeret i et voksende globalt marked og nye produktserier, og vi har udvidet virksomhedens produktion. Det har resulteret i en stigning i andelen af omsætningen uden for Europa fra 19 procent til 60 procent og en stigning i indtjeningen på mere end 50 procent, fortsætter han.

Omsætter for en halv milliard

Mountain Top kom ud af regnskabsåret 2021/2022 med en omsætning på 498,2 mio. kr., og det var lig en fremgang på 8 procent fra året før. Samtidig kunne virksomheden glæde sig over en fremgang i overskuddet før skat på 23 procent til 60,6 mio. kr.

Realtruck er ejet af den amerikanske kapitalfond L. Catterton. Virksomheden har mere end 5.000 ansatte og producerer tilbehør til det funktionelle eftermarked. Den har hjemme i Ann Arbor i den amerikanske stat Michigan og har mere 12.000 forhandlere verden over.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111