23948sdkhjf

Danfoss reducerer fræsetiden

Ny software har betydet reduktionen af fræsetiderne helt ned til en fjerdedel på enkelte opgaver hos Nordborg-koncernen.
Det har vist sig som lidt af en win-win-situation for Danfoss’ maskinværksted i Nordborg at skifte softwaren på virksomhedens fræsemaskiner ud med iMachining fra SolidCam.

- Det har gjort en forskel ved, at vi hurtigt kan sætte maskinerne i gang. Hvis vi fx har et emne, hvor der skal skrubbes meget materiale væk, kan vi lave første del af programmet og så sætte maskinen i gang, mens vi programmerer videre, forklarer Kurt Kähler, der er en af fire maskinarbejdere hos Danfoss, som bruger iMachining i dagligdagen.

- Det har betydet, at vi fx har nogle emner i superduplex, hvor bearbejdningstiden var 10-12 timer, som vi nu har kørt ned til 2½ timer, tilføjer han.

Sparer på værktøjerne
Det er dog ikke kun forbedrede fræsetider, Kurt Kähler og kollegerne kan glæde sig over. Samtidig er maskinværkstedets værktøjsforbrug nemlig blevet reduceret.

- Programmet kan selv udregne skæredata og finder selv de mest optimale data. Den finder trækstyrken på materialet og ved selv, hvad der virker mest optimalt alt efter, hvilket værktøj man kører med. Tidligere har vi haft det problem, at værktøjerne kørte for langsomt, og dermed fik vi ikke fuld udnyttelse af dem, siger Kurt Kähler.

- Med iMachining kan vi bruge de værktøjer, der sidder i maskinen i forvejen, fordi det går så hurtigt, og den selv regner banerne ud, tilføjer han.

Altid i kontakt med materialet
Hos den nordjyske virksomhed CADSYS, der har leveret iMachining til Danfoss, er direktør Ricco Busk ikke overrasket over den succes, Danfoss har haft med den nye software.

- Programmet er opbygget som en kombination af nogle erfaringsbaserede formler, intelligente spiral-baner og vibrationsberegninger, siger Ricco Busk til Metal Supply, og fortsætter:

- Spiral-banerne sikrer, at værktøjet aldrig kommer i fuldt indgreb, og når der er maksimal vibration, sikrer de, at der er mere end et værktøj i indgreb. Det giver mindre fritræk og mindre spildtid, fordi værktøjerne altid er i kontakt med materialet. Teknologi-wizarden i iMachining programmerer omdrejninger, sideskridt og spåndybder, så det er muligt at køre 20 mm spåndybde med en 4 mm fræser i værktøjsstål uden indkøring.

Cadsys har indtil videre leveret iMachining til godt 20-25 kunder i Danmark samt et par svenske kunder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125