23948sdkhjf

Brd. Klee køber endnu en jysk virksomhed

Brd. Klee har overtaget aktiemajoriteten i Elektro Gruppen

Ingeniør- og teknikvirksomheden med hovedsæde i Albertslund har endnu engang været på opkøb.

Denne gang har Brd. Klee overtaget 51 procent af aktierne i Elektro Gruppen med overdragelsesdato den 1. oktober. Det oplyser virksomheden i en fondbørsmeddelelse.

Elektro Gruppen har rødder tilbage til 1951, og er leverandør inden for liftservice, automation, tavleproduktion, trykluft og kompressor, elektro, pumpeservice samt industri- og smedearbejde.

Nuværende indehaver og direktør Lars Sanderhoff overtog virksomheden i 1999, og i 2011 indtrådte Morten Frølund Petersen som kompagnon.

- Vi har i al beskedenhed oplevet en del interesse i vores virksomhed de sidste par år. Både Morten og jeg vidste, at hvis det overhovedet skulle komme på tale at sælge en del, så skulle det være til en partner, der deler de samme værdier, som vi værner om i Elektro Gruppen. En partner, der også er med på virksomhedens videre rejse, fortæller administrerende direktør og ejer, Lars Sanderhoff, i en pressemeddelelse.

Når samarbejdspartner bliver medejer

Forretningsgrundlag og organisationen forbliver uændret, og Elektro Gruppen beskæftiger i dag 62 ansatte. Med forenede kræfter er virksomheden sikker på, at der kan skabes synergi med den nye ejer.

- Nu er hverken Lars eller jeg gode til at holde os i ro – så vi fortsætter selvfølgelig. Det bliver med samme funktioner som før. Nu har vi en ny, stærk og solid medejer, og vi tager sammen videre på den spændende rejse i Elektro Gruppen. Det er et udtryk for, at vi er klar til og i gang med næste ryk for vores virksomhed, så vi er rustede til fremtidens udfordringer og muligheder, siger ejer og direktør Morten F. Petersen.

Det er vigtigt for Elektro Gruppen at pointere, at udvidelsen af ejerkredsen ikke betyder ændringerne i dagligdagen. De har de samme ydelser, service og produkter – samtidig med at der vil komme flere på hylderne.

Vil udbygge lokalt netværk

De to kompagnoner har solgt aktiemajoriteten for 22 mio. kr. kontant samt en earn-out-aftale over tre år på op til 7 mio. kr.

Brd. Klees administrerende direktør Lars Ejnar Damgaard Jensen udtaler, at det fælles ejerskab i Elektro Gruppen er en milepæl for Brd. Klee til at udbygge et fastforankret netværk af lokale og dygtige selskaber indenfor den elektromekaniske branche, og at tilkøbet, udover synergier til selskabets øvrige afdelinger, også vil bidrage med nye produkter indenfor trykluft, automation og tavlekonstruktion.

Elektro Gruppen har i dag afdelinger i Brønderslev, Aalborg og Frederikshavn, og havde i 2022 et overskud før skat på 7,0 mio. kr.

Fra regnskabsåret 2023/2024 forventes opkøbet at bidrage med et overskud på 6-10 mio. kr. før skat og minoritetsinteresser hos Brd. Klee.

Så sent som i foråret 2022 var Brd. Klee på opkøb i Vestjylland, hvor man overtog 51 procent af Ølgod Elektro.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065