23948sdkhjf

Stor udvidelse skal sikre fremtidens vækst hos Danpres

Underleverandøren har bygget til og har købt nabogrunden, så man kan udvide endnu mere

For få måneder siden kunne Danpres rykke ind i en spritny, 3.000 kvadratmeter stor lagerhal ved virksomhedens fabrik i Låsby mellem Århus og Silkeborg.

I samme ombæring har Danpres købt nabogrunden på 12.000 kvadratmeter, så man har mulighed for at udvide både produktion og administration.

- Det er en udvikling, der skal ses i lyset af, at vi har haft held til at få fodfæste inden for nogle rigtig spændende brancher, herunder især den grønne omstilling. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for, men vi må også erkende, at vi får brug for endnu mere plads, hvis vi skal lykkes med de ambitioner vi har, siger sales & marketing manager, Morten Rands Clausen.

- Med den nye lagerhal har vi udvidet fabrikken, så vi lige nu har lidt over 10.000 kvadratmeter til produktion og lager. Den nye lagerhal bliver dels brugt til lager, men også til forsendelse af varer. Så vi begynder at splitte op mellem goods in og goods out. Det giver en mere effektiv intern logistik og infrastruktur her på virksomheden, uddyber Morten Rands Clausen.

Der er ikke sat nogen dato på, hvornår Danpres stikker spaden i jorden til yderligere udvidelser på den nye grund, men Morten Rands Clausen forventer, at det bliver i løbet af 2024 eller 2025. Vokser virksomheden som planlagt, bliver det nemlig hurtigt for trangt i den eksisterende produktion. Derudover har Danpres et ønske om at udvide og modernisere kontorerne, så man også her står godt rustet til fremtiden.

Nye medarbejdere og maskiner

Det er dog ikke kun ekstra kvadratmeter, der er blevet investeret i hos underleverandøren i Låsby.

- Vi har vækstet meget de sidste par år, og for at vi også kan vækste fremadrettet, har vi styrket både funktionærstaben og produktionen med nye, meget kompetente medarbejdere. Vi har først og fremmest styrket vores maskinrum ved ansættelsen af vores nye supply chain manager, der har fået det overordnede ansvar for produktion, planlægning, indkøb og lager. I forlængelse heraf har vi tilført ekstra, dygtige ressourcer til vores salgs- og logistikafdeling, og vi har ansat en ny lagerchef. Afslutningsvis har vi styrket vores produktion med nye, dygtige operatører og opstillere, siger Morten Rands Clausen, og tilføjer:

- Jeg tror, at vi har fået sat det helt rigtige hold, der skal sikre, at kundetilfredsheden er i top, og at vi samtidig kan indfri vores ambitiøse vækstplaner. Vi har fortsat mange ting, vi kan blive meget bedre til, så med den store investering i hele organisationen føler vi os virkelig gearet til en spændende fremtid.

Også virksomhedens produktionsapparat bliver opgraderet i takt med de andre udvidelser.

- Vi har store maskiner på vej ind. Der kommer en ny 400 tons presse, og vi kigger hele tiden efter nye, spændende maskiner, som kan løfte os til et teknisk endnu højere niveau. Innovation er vores drivkraft – uanset om det er i udvikling med kunderne om nye produkter, eller om det er interne innovative løsninger, der gør hverdagen lettere og smartere. Vi har udfordret os selv med teknisk komplicerede, men meget effektive løsninger. Det er simpelthen tvingende nødvendigt, hvis man vil bide skeer med de store spillere i Tyskland eksempelvis, lyder det fra Morten Rands Clausen.

Tysk marked trækker væksten

Tyskland er sammen med Danmark Danpres’ klart største markeder, og Morten Rands Clausen har en klar forventning om, at den midtjyske virksomhed stadig kan vokse markant syd for grænsen.

- Tyskland er spændende, og det er også derfor, vi har været igennem den vækst, vi har. Den er fortrinsvis forårsaget af den vækst, vi har haft på det tyske marked. Det kræver noget tålmodighed, vedholdenhed og innovative tekniske løsninger, og så er der nogle kæmpe perspektiver i det, når man først har fået foden indenfor. Det har også hjulpet os til at holde os skarpe på alle parametre hele tiden, forklarer han.

Han er ikke umiddelbart så bekymret for den aktuelle situation i Tyskland, hvor den økonomiske afmatning er slået hårdere igennem end i Danmark.

- Vi har et stort fokus på risikospredning, og det gælder selvfølgelig også de brancher, vores kunder befinder sig i. Vi må hele tiden tilstræbe at komme så bredt ud som muligt, for ikke at blive for sårbare, når enkelte brancher rammes af lavkonjunkturer. I det store hele lykkes vi godt med det. Så kan det godt være, at man går lidt tilbage i en branche, men så må vi hente noget i en anden branche, siger Morten Rands Clausen.

- Jeg vil tillade mig at sige, at der trods flot vækst i de seneste år stadig er et stort uforløst potentiale for Danpres. Vi håndterer rigtig mange tekniske processer, hvilket gør os meget konkurrencedygtige i forhold til at kunne levere brede løsninger til vores kunder. Det er klart, at med de vækstambitioner vi har, skal vi jo fortsat skærpe vores tiltrækningskraft ud mod nye kunder. Nu har vi holdet og de fysiske rammer til både at kunne servicere vores eksisterende kunder på bedst mulige vis, ligesom fremtiden i forhold til nye kunder også ser positiv ud, afslutter Morten Rands Clausen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: underleverandører
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.797