23948sdkhjf

Stålgrossist: ”Nogen må give op på et tidspunkt”

Et overudbud af stål fra europæiske stålværker har sat en bremse på omsætningen hos de danske stålgrossister.
En brancheanalyse, som Metal Supply har foretaget blandt danske stålgrossister, viser en branche, der er presset på omsætningen, og det har ifølge administrerende direktør hos stål- og metaldistributøren Tibnor, Søren Pliniussen, en helt klar årsag.

- Udviklingen på stål. Der er ingen tvivl om, at overudbuddet fra stålværker i Europa er grunden, men der er egentlig også et overudbud til stede hos grossister, siger Søren Pliniussen til Metal Supply. Og umiddelbart er der ifølge direktøren kun én måde at vende tendensen.

- Nogen må give op på et tidspunkt, men ingen vil indse, at det kan være dem selv, lyder det fra Tibnor-direktøren, hvis virksomhed oplevede et fald i omsætningen fra 2011 til 2012 på 6,9 procent.

Nødvendigt at tilpasse sig markedet
Hos Lemvigh-Müller genkender administrerende direktør Morten Trolle tendensen med en presset omsætning, når det kommer til handel med stål. Og han ser ikke nogen mirakelkur sådan lige om hjørnet. Tværtimod deler han Søren Pliniussens opfattelse af, at der lige nu er for mange aktører på markedet. Morten Trolle forventer dog, at tendensen med de stagnerende omsætninger vil vende over tid.

- Der bliver ikke nogen markant ændring på markedet, før efterspørgslen stiger på det europæiske marked, eller udbuddet falder, ved at der er værker, der lukker. Vi som grossister tjener selvfølgelig nogle penge, men ser du på producentleddet, så kører de stort set med blodrøde tal alle sammen – og det kan man kun gøre i en begrænset periode. Så der vil ske en prisstigning over tid, ingen tvivl om det, for ellers kan værkerne simpelthen ikke tjene penge, siger Morten Trolle til Metal Supply.

I mellemtiden må stålgrossisterne rette ind efter de eksisterende forhold, og det indebærer ifølge begge direktører omstruktureringer.

- Der er helt stensikkert et stykke vej igen. For vores vedkommende handler det lige nu om fokusering på øget afsætning på specifikke områder og om at have en sindssyg stram omkostningsstyring i vores forretning, det er den eneste måde, vi kan skabe vækst i vores bundlinje på, forklarer Morten Trolle fra Lemvigh-Müller. Og den indstilling deler Søren Pliniussen fra Tibnor:

- Det er udelukkende et spørgsmål om gearing til en forretning med mindre omsætning fremover, siger han og tilføjer:

- Vi har trimmet forretningen til at imødekomme mindre omsætning – det betyder væsentligt færre mennesker og væsentligt færre omkostninger.

Læs mere om brancheanalysen blandt danske stålgrossister.

Artiklen er en del af temaet Brancheanalyse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078