23948sdkhjf

HI 2023: Danlaser tiltrækker opmærksomhed fra studerende til direktører

Underleverandøren forsøger at vise alsidigheden i sin produktion, og det har givet pote, siger virksomheden sales engineer

Det var en meget begejstret Thomas Reinhold Pedersen, sales engineer hos Danlaser, Metal Supply satte stævne på HI-messen onsdag. Han havde nemlig haft et par travle messedage indtil videre.

- Jeg synes, det er gået over forventningerne. Vi havde over 4.000 besøgende i går (tirsdag, red.). At vi har et så stort antal besøg herinde på messen, er fantastisk. Jeg har haft pænt travlt i går og i dag. Det tegner godt, men vi har også et godt bredt udvalg med af vores produkter, lyder det fra Thomas Reinhold Pedersen.

Stort og småt at se på

Den midtjyske underleverandør er, som navnet antyder, specialiseret i pladebearbejdning, hvor man leverer til et bredt udsnit at industrivirksomheder. Netop den alsidighed har Danlaser også forsøgt at vise på HI-messen.

- Vi har blandt andet en Egholm-kabine (producent af maskiner til udendørs vedligehold, red.) med for at vise, at vi kan lidt af det store. Vi har noget til hydrauliktanke og eksplosionstanke med, vi har lidt designvarer med, og vi har lidt med til facilitetsindustrien, forklarer Thomas Reinhold Pedersen, og tilføjer.

- Og det virker! Folk er snakkesalige, og de vil gerne høre en hel masse mere. Det er alt fra studerende til direktøren. Det er alt fra nye, mulige leads til opfølgning på de kunder, vi har i forvejen, og leverandører. Det er et godt arrangement.

Han er derfor også ganske fortrøstningsfuld, når boet skal gøres op efter messen, der slutter torsdag.

- Vi har jo selvfølgelig haft en målsætning, inden jeg tog hjemmefra. Hvis jeg kan få den ene af de leads, jeg har nu, så er jeg egentlig godt tilfreds. Det er store og små virksomheder, der kommer forbi. Det er konsulentfirmaer, der spørger, om vi kan tilbyde noget med udvikling også - det kan vi. Det er folk, der hjælper andre med at søge patent, der lige har været omkring og skulle have visitkortet med hjem. Det er jo fedt. Det er jo det, HI kan i min optik, forklarer Thomas Reinhold Pedersen.

Løbende investeringer

Han understreger dog, at Danlaser har arbejdet hårdt på at gøre sig attraktiv og relevant over for kunderne.

- Vi har lige investeret i en ny, stor robot, som kan klare næsten to meter i diameter og 1.500 kilo. Den vil vi selvfølgelig også gerne have lidt mere arbejde til - det er ikke nogen hemmelighed. Så den er vi også nede og promovere. Det er vores tredje robot inden for kort tid, fortæller Thomas Reinhold Pedersen.

Viborg-virksomheden har i det hele taget investeret massivt i maskinparken i de seneste år.

- Vi fik skiftet vores laserskærer for nogle år siden. Vi skiftede begge vores kantbukkere sidste år. Svejseværker er blevet udskiftet. Vi er nødt til at være top of mind hele tiden. Hvis vi halter bagud på teknologien, så kan vi ikke overleve, konstaterer Thomas Reinhold Pedersen.

Nye parametre trækker kunder til

Noget tyder på, at det har lønnet sig. I hvert fald melder han, at man har travlt hos Danlaser lige nu, og det skyldes blandt andet, at kunderne har fået øjnene op for nye værdier, når de søger leverandører.

- Det er nogle andre parametre, vi konkurrerer på, end det var for 10 år siden, hvor det var pris, pris, pris. Jeg synes mere, at det begynder at læne sig over i kvaliteten. Den har en ret høj faktor for vores kunder. Det, at vi er sikre på, at tingene passer, det har ret stor værdi, selv om prisen stadig betyder noget. Det flytter kunderne set fra vores synspunkt, siger Thomas Reinhold Pedersen.

- Folk snakker også meget om certificeringer, og at det skal være grønt nu. Der synes jeg også, vi er rimelig godt med. Vi har styr på vores CO2-udledning. Folk de står næsten og smiler, når de hører det. Det er jo også med til at trække lidt til, håber jeg, slutter han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078