23948sdkhjf

Historisk tilbageblik på en messe i Herning

For 60 år siden gik starten til den første Håndværker- og Industrimesse i Herning

I 1953 blev der taget første spadestik til en udstillingshal midt i i Herning by. Visionerne var store - og byggeriet var spektakulært. Derfor var det også en opsigtsvækkende begivenhed, da hallen på 1.600 kvadratmeter blev indviet den 20. maj 1954. 

Ambitionerne var faktisk så store, at hallen - der senere blev til Herning Kongrescenter - ikke var nok. Derfor
valgte man at bygge flere haller, denne gang uden for byen. Og ni år senere - i 1963 - åbnede den første messe under navnet Håndværker- og Industrimesse i messehallerne på Vardevej.

HI-messen var en realitet, og åbningen skulle blive startskuddet til noget stort.

Gennem et halvt århundrede er visioner og ambitioner vokset i takt med udvidelsen af messehallerne. Og om lidt åbnes dørene til HI-messe igen. En messe, der ser en del anderledes ud end den første messe i 1963.

Kong Frederik indviede

Da HI-messen blev en realitet i 1963, skete det i fem nye haller på i alt 10.000 kvadratmeter.

Det var Kong Frederik den IX, der åbnede den første Håndværker- og Industrimesse. Messen samlede den
danske industri over hele 10 dage med et fokus på handel og industri, men også som et generelt mødested
for et bredere publikum.

Det scenarie har siden ændret sig markant. Den faglige kvalitet er nu i fokus, ligesom det i højere grad handler om at hive de rigtige udstillere og de rigtige gæster til Herning med inspiration og netværk for øje.

Og ikke mindst er 10.000 kvm i 1963 blevet til 110.000 kvm.

Logistik til Herning

Det har gennem årene ikke kun været messehallerne og de arbejdspladser, de har bragt med sig, der har haft betydning for Herning og Midtjylland generelt. Infrastrukturen har gennem årene også ændret sig markant.

Messen var således direkte årsag til kontrakten med Falck-Zonen om beflyvning til Herning Flyveplads ved Skinderholm med fire Heron-maskiner. I 1965 oprettede SAS i samarbejde med MCH en helt ny indenrigsrute, København-Karup-København, under HI ‘65. Ruten blev en forløber for den
permanente indenrigsrute til Karup, der åbnede senere.

HI-messen var også – i 1968 – årsag til et direkte tog til “Station Herning Hallerne ”, der blev anlagt til Jydsk
Teknologisk Instituts jubilæumstog. Senere har man i flere omgange benyttet stationen til IC3-særtog fra København, Sjælland og Fyn. Men især bygningen af Storebæltsforbindelsen og motorvejen til Herning har i de seneste år betydet, at man nu meget hurtigere og lettere kan komme fra Østdanmark til Herning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094